Dvije osobe su smrtno stradale u požaru, koji se u subotu navečer dogodio u kući u ulici Matije Gupca u Osijeku.


Na požarištu su pronađena tijela dviju osoba, a uzrok požara, kao i utvrđivanje uzroka smrti, ojoš nije poznato, potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Darijo Premec.

Vezani članci Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave Nakon napada na policajce prostor Markova trga postaje štićeni prostor: Hoće li se moći na prosvjed i u crkvu? Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 3 Izgubila bitku: Preminula 15-godišnja djevojčica spašena iz gorućeg stana u Beogradu

Do požara je došlo uslijed prenošenja topline s gorivog tijela na druge gorive predmete u dvorišnom stanu. Vatru su ugasili djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. U osječkoj Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi izvijestili su kako su dojavu o požaru dobili oko 20:43 sati.

U stanu je zatečeno mrtvo tijelo 50-godišnje Osječanke te pougljeno tijelo osobe za koju se nije mogao utvrditi identitet. Mrtva tijela prevezana su u Klinički bolnički centar Osijek zbog obavljanja obdukcije, odnosno utvrđivanja uzroka smrti i identiteta osobe.

Požarom je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Slijedi daljnji rad policije na utvrđivanju činjenica ovog događaja. (Hina/D.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook