Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer predvečer pokrenuta je pomorska potraga za nestalim muškarcem u Bračkome kanalu koja je završila danas ujutro pronalaskom tijela nestaloga.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jučer je u 18.10 sati zaprimila je dojavu putem Županijskoga centra 112 iz Splita, o nekontroliranom kretanju manje brodice nedaleko mjesta Mimice u Bračkom kanalu, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Split.

Vezani članci Slika nije dostupna TRAGEDIJA NA TISI Utopilo se troje djece Slika nije dostupna VIDEO Dramatična potraga za više stotina nestalih nakon prevrtanja broda

Odmah po dolasku na dojavljenu poziciju pronašli su brodicu tipa pasara 4,6 metara dužine, luke upisa Omiš, koja se sa upaljenim vanbrodskim motorom kružno kretala, bez posade, na brodici je bio samo pas, stoga je pokrenuta akcija traganja i spašavanja te je upućen poziv svim raspoloživim plovilima u plovnome području da se uključe u potragu, a brodica je otegljena u mjesto Mimice, gdje je provjerom registracijskih podataka utvrđeno da je vlasnik brodice ujedno i nestali I.F. iz Omiša.

Potraga za Rinom Bralom: Policija pronašla poruku u mobitelu

U akciji je sudjelovalo i plovilo Pomorske policije Split 'Sv.Dujam', djelatnici temeljnih jedinica MUP-a prošli su područje potrage sa kopnene strane, a u traganju za nestalim priključio se i veći broj privatnih brodica iz tog kraja, te je, unatoč nepovoljnim noćnim uvjetima potraga trajala do iza ponoći.

Plovila Kapetanije i Pomorske policije rano jutros nastavili su potragu, a u pomoć su pozvani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji su zajedno sa temeljnom policijom trebali nastaviti potragu kopnenom stranom. Nažalost, nedugo nakon nastavka potrage Policijska postaja iz Omiša dojavila je da su mještani, uključeni u potragu brodicama, pronašli beživotno tijelo nestaloga I.F. u moru ispred mjesta Mimica, o čemu su obaviješteni svi sudionici potrage.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook