U požaru u Rakitju u obiteljskoj kući su poginule tri osobe.


Tri su osobe smrtno stradale kad je jutros izbio požara u Školskoj ulici br. 9, u Rakitju u obiteljskoj kući, izvijestila je Policijski uprava zagrebačka (PUZ). Kako doznajemo, radi se o ženi staroj 37 godina te njezinoj kćeri (10) i nećakinji (7).

Vezani članci Američka policija (Foto: Arhiva/AFP) Užas na Havajima: Starac (70) ubio dvoje policajaca i zapalio stan, dan ranije nožem izbo stanodavku Muškarac poginuo u požaru blizu Delnica - 1 Policija objavila rezultate očevida: Za požar kuće u kojem je smrtno stradao muškarac (57) kriva električna grijalica

'Ujutro, prije sedam sati sam čula krik i galamu, ali sam mislila da se klinci vraćaju s proslave. Otišla sam do prozora i vidjela što se događa. Svi su bili u panici. Vidjela sam da su došli vatrogasci i vukli tijela van. Već su svi bili mrtvi', ispričala je susjeda Nikolina Cvirn.

U policijji su kazali kako su jutros oko sedam sati zaprimili poziv jednog od ukućana koji je kazao kako je u kući požar i da su tri osobe mrtve.

Trovanje dimom

Uzrok smrti je trovanje dimom, izjavio je za Zlatko Ancić iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

Točno vrijeme nastanka požara, koji je izbio u podrumskom dijelu obiteljske kuće, u kojemu su spavale majka kći i nećakinja, policija još utvrđuje.

Svoju mrtvu majku, sestru i sestričnu jutros oko 7 sati zatekao je 15-godišnjak, kada je došao s proslave Nove godine. On je o tome obavijestio Centar 112, a Centar policiju, rekao je Ancić.

Prema dosadašnjim saznanjima višesatnog policijskog očevida, 37-godišnja Z. H. i njezina 10-godišnja kći došle su prespavati kod nećakinje. Policija prikuplja informacije kako bi se utvrdio točan uzrok požara i okolnosti njegova nastanka, izjavio je Ancić.