Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Traga se za bjeguncem koji je pucao na policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći sa srijede na četvrtak oko 2 sata i 20 minuta policijski su službenici iz PP Ivanić Grad u mjestu Posavski bregi pokušali zaustaviti osobno vozilo marke Opel Ascona registracijskih oznaka KA 128 BV srebrne boje. Međutim Opel se nije zaustavio već je nastavio kretanje kroz naselja sve do postaje Dugo selo.

Dolaskom do Prevlačke ulice u jednom se trenutku suvozač iz automobila izvukao kroz bočni prozor na vratima, te iz vatrenog oružja počeo pucati u pravcu službenog policijskog vozila. Ispalio je najmanje četiri hica koji su pogodili asfalt nedaleko policijskog vozila. Zbog toga su policijski službenici bili prisiljeni naglo zakočiti i skloniti se s ceste.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Danka Ilić potraga bez rezultata Majka ubojice malene Danke odbila svjedočiti! Doznaje se što dalje čeka njezina sina i drugog osumnjičenog

Opel se nastavio kretati u pravcu naselja Prevlaka i dalje u nepoznatom smjeru. Na mjestu događaja pronađeno je više čahura, fragmenti ispaljenih zrna, te tragovi na asfaltu. Na sreću nitko nije ozlijeđen. 

No policija je rano jutros dobila informacije kako se osumnjičeni za bijeg i napad na policiju nalaze uz rijeku Savu, na nasipu u blizini Velike Gorice, u automobilu marke Lada samara. 

Kako je riječ o osobama koje su sklone nasilju i pružanju otpora angažirani su službenici Sektora kriminalističke policije PUZ-a, interventne jedinice policije, PP Velika Gorica i službenici ATJ Lučko. 

Nedugo nakon toga službenici Krim policije u ophodnji zaustavili su se i izašli iz vozila na nasipu pored mjesta Sop Bukevski. Sa sporednog puta naišla je tražena Lada samara kojoj je registracija istekla 2001. godine, a vlasnik vozila ne dovodi se u izravnu vezu s događajem. 

U vozilu su primjećene tri osobe koje su odgovarale opisu traženih osoba. Vozač je Ladom po nasipu velikom brzinom mimoišao službeno vozilo marke Ford, a zatim je u nastavku bjega udario u drugo službeno vozilo Subaru. Od siline udara Lada se odbila i otkotrljala niz nasip, te pala na njivu. Iz automobila su pobjegle tri osobe, no policija ih je uspjela uhvatiti. Prilikom uhićenja upotrebljena su sredstva prisile, a nakon pružene liječničke pomoći uhićeni su odvezeni u Sektor Krim policije. 

Utvrđeno je kako se radi o dvojici hrvatskih državljana (1979.,1984.) evidentiranih za više desetaka kaznenih djela i za kojima je raspisano više tjeralica, te maloljetniku (1991.) koji je također evidentiran za nekoliko kaznenih djela imovinskog karaktera i za kojim je raspisana tjeralica zbog bjega iz doma. Pretpostavlja se kako su pripadnici peteročlane bande za kojima policija već dulje vrijeme traga.

No na slobodi je još uvijek najopasniji član bande. Opasni je kriminalac tražen za više kaznenih djela krađe, te silovanja i pokušaja ubojstva u bijegu. 

Zove se Stevo Amić, (1969.), a za njim je u tijeku intenzivna potraga na području Zagreba. Policija pretpostavlja kako se najvjerojatnije nalazi na području Novog Zagreba. Upozoravaju građane kako se radi o naoružanom i opsnom bjeguncu. Možda se kreće u vozilu opel ascona KA 128 BV. 

Policija moli građane da im jave na 92 ukoliko imaju kakvih saznanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene