Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu protiv Tomislava Turibaka, kojom ga je policija teretila za ubojstvo brata Hrvoja.


Tomislav Turibak (23) oslobođen je sumnje da je lani u srpnju u obiteljskom stanu u naselju Špansko ubio dvije godine starijeg brata Hrvoja jer je zagrebačko Županijskog državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu kojom ga je zagrebačka policija teretila da je na okrutan način nožem ubio svoga brata.

Vezani članci Policija, ilustracija Tijelo pronađeno u kući: U zaleđu Vodica ubijen muškarac, policija uhitila 35-godišnjaka Prosvjedi zbog policijske brutalnosti - 3 Kaos na ulicama Minneapolisa: Prosvjednici napali policijsku stanicu, pokušali ih rastjerati suzavcem

Analiza činjenica isključila je mogućnost da se osumnjičenik u vrijeme ubojstva nalazio u stanu u kojem je počinjeno ubojstvo, izvijestilo je Državno odvjetništvo na internetskim stranicama, navodeći samo inicijale i dob dosadašnjeg osumnjičenika i žrtve ubojstva.

>> Podnesena prijava protiv 22-godišnjaka zbog ubojstva brata

Do tog zaključka odvjetništvo je došlo temeljem provedenog vještačenja računala radi utvrđivanja vremena kada je žrtva posljednji put na njemu radila i usporedbe s vremenom zabilježenim na nadzornim kamerama koje su snimile osumnjičenika na drugim lokacijama.

"Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja te izvida kaznenog djela i brojnih dokaznih radnji zaključeno je kako nema osnovane sumnje da je osumnjičenik počinio navedeno kazneno djelo", izvijestilo je odvjetništvo, napominjući da se ni na temelju ostalih podataka i činjenica ne može zaključiti da bi Tomislav Turibak bio neposredni počinitelj kaznenog djela.

Zaključak odvjetništva potvrdio je priču Tomislava Turibaka koji je od početka tvrdio da se u vrijeme ubojstva "rolao" na Jarunu i da je po povratku kući pronašao tijelo mrtvog brata. Policija, međutim, nije povjerovala njegovoj priči pa ga je lani u srpnju prijavila za teško ubojstvo.

Obitelj Turibak od početka nije vjerovala u mogućnost da je Tomislav ubio brata s kojim je, kako su medijima svjedočili prijatelji, susjedi i rodbina, bio u dobrim odnosima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook