Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Devetogodišnje dijete teško je ozlijeđeno i životno ugroženo kad je sinoć stradalo u požaru osobnog automobila BMW koji se zapalio na splitskoj benzinskoj crpki na Dračevcu, doznaje se od glasnogovornice splitske policije Marine Kraljević-Gudelj.


Požar na automobilu izbio je oko 19,30 sati kad je spremnik automobila punjen plinom. Tada je izbila vatra u automobilu u kojem se osim supruge vozača (32) nalazilo troje maloljetne djece. Najteže je ozlijeđeno devetogodišnje dijete koje je kolima hitne pomoći prevezeno u splitski KBC, gdje se liječnici na jedinici intenzivnog liječenja bore za njegov život.

Vezani članci Građani se pred Klaićevom opraštaju od preminule djevojčice - 7 Psihologica o sustavu socijalne skrbi: "Danas bih kriknula, kao mama, kao psiholog, kao netko tko tri desetljeća radi u sustavu" Baka preminule djevojčice Baka preminule djevojčice optužila majku da je pokrivala ozljede djetetu: "Šminkom, sjenilom... Maloj je otpadala kosa, po vratu je bila izgrebana"

Šestogodišnjak je lakše ozlijeđen, no preventivno je zadržan u bolnici, a dvogodišnje dijete je pušteno na kućnu njegu. Koliko se za sada zna, roditelji stradale djece nisu ozbiljnije ozlijeđeni. Automobil je potpuno izgorio, a vatru su izgasili pripadnici gradske javne vatrogasne postrojbe.

Splitska policija očevidom je utvrdila da je uzrok požara na automobilu bmw, u kojem je sinoć teško ozlijeđeno 9-godišnje dijete, neispravna plinska instalacija u vozilu, doznaje se od zamjenice glasnogovornice splitsko-dalmatinske PU Kristine Sladojević. (Hina)