Policija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Policija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Na cesti kod Garešnice u ponedjeljak navečer poginuo je 59-godišnji pješak na kojega je neprilagođenom brzinom naletio 28-godišnji vozač automobila, kojega će policija kazneno prijaviti zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.


Bjelovarsko-bilogorska policija u utorak je izvijestila da se nesreća dogodila u Garešničkom Brestovcu oko 21:15 sati.

Vezani članci Aleksandar Bogdanović Potresno pismo udovice osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića: "Čula sam zvuk koji je uništio moj život" Prometna nesreća na ličkoj cesti smrti - 1 Lička cesta smrti: "Ne znam koliko ljudi tu treba poginuti da se nešto riješi"

Tada je 28-godišnji vozač Renault Clia bjelovarskih registracija zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na cesti (mrak, mokar kolnik, kiša) udario u 59-godišnjeg pješaka, koji je bez reflektirajućeg prsluka hodao uz cestu. Pješak je odbačen uz desni rub kolnika te je od zadobivenih teških ozljeda umro na mjestu nesreće.

Protiv 28-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Zbog ove prometne nesreće Brestovačka cesta bila je zatvorena na tom dijelu za sav promet u vremenu od 21:30 do 23:40 sati, kažu u policiji. (Hina)