U nedjelju ujutro u Gornjem Dragancu kod Čazme je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno petero mladih ljudi. Utvrđeno je da je nesreći kumovao alkohol i brzina, a čak četvero mladih nije bilo vezano.

Galerija


Prema izvješću policije, u nesreći koja se dogodila u nedjelju ujutro u 7:12 u mjestu Gornji Draganec (prigradsko naselje Čazme), ozlijeđeno je petero mladih ljudi, od čega je zasad najmanje dvoje završilo s teškim tjelesnim ozljedama. 

Vezani članci Velika Gorica: U sudaru kamiona i automobila jedna osoba poginula - 2 U teškoj nesreći kod Velike Gorice poginula jedna osoba: Vozač kamiona zaspao za volanom? ''Gurao je automobil dobrih 20 metara'' Policajac, ilustracija Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali blizu Makarske, jedna osoba poginula

Policija je utvrdila da je 23-godišnji vozač BMW-a automobilom upravljao pod utjecajem alkohola. Nad automobilom je izgubio nadzor prilikom izlaska iz blagog lijevog zavoja zbog prebrze vožnje na mokroj cesti. Desnim kotačima je zahvatio travnatu bankinu, auto se zanio i sletio na nogostup i travnjak. 

Nakon toga je, opisuju iz policije, prednjim dijelom udario u metalnu ogradu jedne kuće, zarotirao se za 180 stupnjeva te pokupio betoski zidić i nosivi stup kovane ograde da bi se potom višestrukom prevrnuo po metalnoj ogradi i konačno se zaustavio u dvorištu. 

Za razliku od suvozača, vozač i troje putnika straga nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.

Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći, dok je 15-godišnja putnica zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena u Klinički bolnički centar u Zagrebu. Do trenutka objavljivanja vijesti za 17-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka su kvalificirane također teške tjelesne ozljede od su 23-godišnji vozač i drugi 19-godišnji putnik još u liječničkoj obradi tako da njihove kvalifikacije ozljeda još nisu poznate.

Vozaču su izuzeti uzorci krvi i mokraće poradi analize na prisutnost alkohola ali i analize na prisutnost opojnih droga u organizmu.

Zbog prometne nesreće državna cesta D-43 bila je zatvorena za sav promet od 7:26 do 08:35 sati kada se promet naizmjenično odvijao istočnim prometnim trakom, dok je u 11.08 sati promet pušten u oba smjera. Do naizmjeničnog propuštanja promet se odvijao okolnim pravcima.

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 23-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.