Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja

Pilot helikoptera: U prvom preletu Kornata nismo shvatili da ima unesrećenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na klupi za svjedoke u slučaju kornatske tragedije pojavilo se dvoje novih svjedoka.

Prva je sa svjedočenjem počela Renata Mičić Lucić, zrakoplovni tehničar. Sucu je rekla kako je ona na dan kornatske tragedije bila dežurna u zrakoplovnoj bazi u Divuljama te da je stigao helikopter iz Zagreba i tehničarka Gabrijela Novak.

Pročitajte i ovo 16. obljetnica Kornatske tragedije - 1 obljetnica Kornatske tragedije 12 vatrogasaca poginulo je u nezapamćenoj tragediji, samo jedan je preživio: "Sjećanje na njih nikad ne smije izblijediti" Slika nije dostupna GODINE PROLAZE, ODGOVORA NEMA Obljetnica kornatske tragedije: "Najviše nas boli ta spoznaja da su izgorili zbog ničega"

Mičić je rekla kako je oko 3 sata istog dana čula da helikopter ima problema s gumom. Dok su djelatnici popravljali gumu, Mičić je razgovarala s Novak. Za tragediju je, kaže, čula od kćeri koja joj je javila te je nakon toga otišla u Tisno.

Drugi je na klupi za svjedoke bio Denis Buranji, pilot helikoptera, koji je rekao da je prvo u helikopter ušlo previše vatrogasaca, odnosno njih 25 pa su 2 morala izaći. Vatrogasce su iskrcali na Kornatu te su krenuli prema Divuljama ostaviti helikopter, jer je imao oštećenu gumu.

Nakon toga su uzeli splitski helikopter te su nadletjeli požarište, a u prvom preletu nisu primijetili da ima unesrećenih, rekao je Buranji. Kasnije su, kako kaže, ukrcali petoricu GSS-ovaca i prebacili ih na Kornat. helikopter u kojem je bio Buranji imao je zabranu korištenja dizalice, a zapovjednik eskadrile je odobrio let s neispravnom dizalicom, čija je nosivost 150 kilograma.

No, jučerašnji svjedok i otac najmlađeg poginulog vatrogasca, Dinko Stančić dao je prigovor na iskaz Buranjija o letu na Kornat koji je trajao 10 do 15 minuta. Sucu je tada predočen dokaz, odnosno poruka poginulog Marka Stančića, koju je poslao ocu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene