Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prugaste trepetljike

Talijan krijumčario zaštićene ptice vrijedne 146.400 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 67-godišnjeg Talijana u čijem su vozilu pronađene usmrćene zakonom zaštićene prugaste trepetljike, bit će podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Osumnjičenik je s još trojicom talijanskih državljana, u dobi od 62 do 70 godina, jučer oko 8 sati kao ulazni putnik doputovao na granični prijelaz Erdut, osobnim automobilom talijanskih oznaka. Kako je u vozilu uočena veća količina usmrćenih ptica, obavljena je pretraga automobila u kojem su pronađene 183 zakonom zaštićene prugaste trepetljike, vrijedne 146.400 kuna. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora 67-godišnji vozač osobnog automobila je uhićen i doveden u službene prostorije granične policije Erdut na kriminalističku obradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhvaćen na djelu Talijan švercao 50-ak mrtvih šljuka u automobilu Slika nije dostupna Na udaru šljuke i prepelice Talijan krijumčario ptice

Ptice oduzete

Prethodno mu je inspektor zaštite prirode, u prekršajnom postupku, izrekao novčanu kaznu od 10.000 kuna zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti prorode, a djelatnici Carine izrekli su novčanu kaznu od 7.400 kuna zbog počinjenih prekršaja iz Carinskog zakona. Ptice su oduzete, a kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 67-godišnji Talijan počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora zbog čega će danas, uz kaznenu prijavu, biti doveden na osječki Općinski sud, izvijestila je policija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene