Obiteljsko nasilje, ilustracija
Obiteljsko nasilje, ilustracija Foto: Pixsell

Splitsko-dalmatinski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom koji je svoju trudnu nevjenčanu suprugu u više navrata napadao, potom ju gurnuo niz stepenice.


27-godišnjaka sumnjiče da je razdoblju od ožujka do svibnja ove godine u više navrata verbalno i fizički napadao svoju 21-godišnju trudnu nevjenčanu suprugu. Jednom prilikom ju je gurnuo niz stepenice u hodniku zgrade.

Vezani članci Policija, ilustracija Sukob na Braču: Muškarac s teškom ozljedom glave hitno prevezen u splitsku bolnicu, drugi uhićen Nasilje, ilustracija Zbog pandemije raste nasilje u obitelji: "Epidemiološke mjere dovele su do produbljenja problema"

21-godišnjakinja se odselila od njega, no on ju je svakodnevno nazivao i pokušavao stupiti s njom u kontakt. Nametljivo ponašanje prema trudnoj ženi se nastavilo. Nije se zaustavio nego se isto tako počeo ponašati i prema 49-godišnjoj ženi koja je član obitelji trudne žene. 49-godišnjakinji je jednom prilikom prijetio držeći pušku u ruci.

Pretraženi su stanovi kojima se koristi 27-godišnjak. Policija je pronašla i oduzela tri puške i pištolj koji je legalno posjedovao 66-godišnjak, član obitelji 27-godišnjaka. Pronađena je i oduzeta i jedna zračna puška za koju 66-godišnjak nije imao važeći oružani list pa će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog prekršajnom sudu.

27-godišnjak je pritvoren uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela nasilje u obitelji, teška tjelesina ozljeda u pokušaju, tjelesna ozljeda i nametljivo ponašanje, priopćila je policija.