Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasad još u pritvoru

Svjedočenja oko HAC-ovih afera uskoro završena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Ratko Ščekić sutra bi trebao ispitati posljednju skupinu svjedoka predloženih u 'aferi HAC' no petorica osumnjičenih za malverzacije teške 22 milijuna kuna ostat će u pritvoru, jer neki od ranije pozvanih svjedoka još nisu dali iskaz u ovom slučaju.

Naime, ispitivanjem svih predloženih svjedoka prestaje razlog za pritvor bivšem predsjedniku i članu Uprave HAC-a Jurici Prskalu i Mariju Lovrinčeviću, direktoru Sektora za građenje Goranu Legcu, glavnom inženjeru projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željku Kandžiji te direktoru i suvlasniku Skladgradnje Slavenu Žužulu. Iako im je istražni sudac jednomjesečni pritvor posljednji put produljio 26. siječnja po dva zakonska osnova - zbog 'posebno teških okolnosti kaznenog djela' i 'mogućnosti utjecaja na svjedoke' - izvanraspravno vijeće je nakon žalbe osumnjičenika utvrdilo da u pritvoru trebaju ostati tek kako ne bi utjecali na svjedoke koji do sada nisu ispitani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele prebaciti 22 milijuna kuna Afera HAC: Obrana pokušava odblokirati Skladgradnju Slika nije dostupna Malverzacije Slučaj HAC: Skladgradnji blokirana sva imovina

>> Četvorka iz HAC-a i Žužul već idući tjedan na slobodi?

No, neki se pozvani svjedoci do sada nisu pojavili pred istražnim sucem pa će Ratko Ščekić nakon što sutra ispita četvoricu novih svjedoka morati zakazati ročišta za saslušanje preostalih. Primjerice, samo se od danas pozvane četvorice na sud nisu odazvala dva svjedoka. Petorica koju se sumnjiči da su na bojanju tunela Hrvatske autoceste oštetili za 22 milijuna kuna u pritvoru su od 26. studenog, a posljednje produljenje istječe 26. veljače. Istraga protiv čelnika HAC-a i Slavena Žužula vodi se zbog sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti za tvrtku Skladgradnja namjestili natječaj bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok te taj posao platili višestruko skuplje od tržišne cijene radova. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene