U prometnoj nesreći koja se u četvrtak kasno navečer dogodila u Svetom Ivanu Žabnu jedna je osoba smrtno stradala, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Galerija


U četvrtak oko 23:05 sati u Svetom Ivanu Žabnu, Braće Radića kod kbr. 111, na DC-28 dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali teretno vozilo i osobni automobil i u kojoj je poginuo vozač osobnog automobila.

Riječ je o 20-godišnjaku iz Svetog Ivana Žabno, kako doznajemo iz PU koprivničko-križevačke, koji je iz zasad neutvrđenih razloga prešao na suprotni trak ceste i naletio na kamion zagrebačkih registarskih oznaka.

Od siline udara, Renault Clio, kojim je upravljao 20-godišnjak, odbačen je u dvorište obližnje kuće, a kamion je sletio u kanal pored ceste. Vozač Clia poginuo je na mjestu nesreće, dok je vozač kamiona u nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede i nije bio pod utjecajem alkohola.

Nakon očevida zatražena je i obdukcija nad vozačem Clia, kako bi se utvrdio razlog zbog kojeg je došlo do nesreće.

Radi obavljanja očevida za sav promet je od 23:13 sati bila zatvorena ta dionica državne ceste, a promet se iz pravca Vrbovca u pravcu Bjelovara odvijao obilazno i to Haganj, Nova Kapela, Farkaševac, Rajić, Rovišće i obratno iz pravca Bjelovara za Vrbovec. (Hina)