Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za ubojstvo

Svećeniku Sinanoviću određen istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje da je u župnom uredu u Banićima ubio predsjednika Mjesnog odbora Marka Kraljevića (49), župniku Ivanu Sinanoviću (43) određen je istražni zatvor.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku izvijestilo je na svojim internetskim stranicama, ne navodeći imena ubijenoga i osumnjičenoga, nego samo njihove inicijale, da je podnesena kaznena prijava protiv hrvatskog državljanina i državljanina Bosne i Hercegovine (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva.

Osumnjičenik je danas ispitan u državnom odvjetništvu te mu je na prijedlog tog odvjetništva određen istražni zatvor.
 

Pročitajte i ovo Osumnjičen za ubojstvo priveden je sucu istrage - 3 strava kod Varaždina FOTO Privreden muškarac osumnjičen da je nožem ubio oca i ranio majku Amir Mafalani Ljudska prava Ponovno tužio državu i - dobio! Pukanićev ubojica dobit će i novčanu naknadu

>> Svećenik u Banićima ubio lokalnog političara

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik 22. svibnja u 1,20 sati u župnom uredu u Banićima tijekom svađe s M.K. (1963.), kako bi ga lišio života, nekoliko puta šakom udario u glavu. Od ozljeda je M.K. na mjestu umro. Policija je uhitila 43-godišnjeg Sinanovića i on se od jučer nalazi u pritvoru.

Svećenik i ubijeni političar duže vremena su bili u svađi, zbog proširenja zemljišta za lokalno groblje.

Sinanović je prije nekoliko godina dijagnosticiran PTSP, bio je dugogodišnji sudionik Domovinskog rata, te će se i to uzimati kao okolnost u rješavanju cijelog slučaja. Ipak, za ovakvo djelo svećeniku prijeti kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene