Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produljenje ili ne

Sutra odluka o pritvoru u 'aferi Spice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu sutra će se ponovno odlučivati hoće li petorica pritvorenih u 'aferi Spice' još mjesec dana provesti u istražnom zatvoru ili će se od optužbi da su oštetili Podravku braniti sa slobode, poput vlasnika splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića i bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

Sjednica zatvorena za javnost nakon koje bi sudac istrage Krešimir Devčić trebao odlučiti hoće li produljiti ili ukinuti pritvor zakazana je za sutra u podne. USKOK je, kako se doznaje, zatražio da se petorici pritvor produlji zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, dok obrana smatra da ih treba pustiti na slobodu. Riječ je o bivšim čelnicima Podravke Darku Marincu i Zdravku Šestaku, dvojici bivših članova uprave Saši Romcu i Josipu Pavloviću te direktoru varaždinske tvrtke Fima Milanu Horvatu.

Pročitajte i ovo Povlačenje proizvoda Podravke, ilustracija Objavila Podravka Povlači se poznata morska sol: Provjerite police! PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije

Zajedno s Mladinićem, koji je početkom ožujka pušten iz pritvora, oni se terete za udruživanje u kriminalnu skupinu koja je raznim novčanim transakcijama pokušala novcem Podravke doći do većinskog paketa dionica te koprivničke prehrambene tvrtke. Podravka je pritom navodno oštećena za više od 250 milijuna kuna. Osim za sudjelovanje u aferi Spice, protiv Šestaka, Pavlovića i Mladinića proširena je istraga zbog novih sumnji u zlouporabe, a Šestak je dodatno osumnjičen zajedno s direktorom Podravkina sektora nabave opreme, investicija i investicijskog ulaganja Darkom Korošecom te Nevijom Prlogom, kooperantom Podravke i kumom bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca. Njih dvojica su također u istražnom zatvoru.

USKOK-ovom antikorupcijskom istragom povezanom s poslovanjem Podravke zahvaćen je i bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec kojega se sumnjiči za protuzakonito posredovanje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene