Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pedesetsedmogodišnji muškarac s područja Novske uhićen je 20. siječnja zbog osnovane sumnje da je svoju 53-godišnju suprugu u obiteljskoj kući teško ozlijedio i nasilnički se ponašao u obitelji.


Inače, 57-godišnjak, koji izdržava zatvorsku kaznu u Remetincu, od 18. do 21. siječnja bio je na slobodnom vikendu.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Tragična nesreća u Novskoj: Djevojka (21) u sudaru ispala iz automobila, preminula u bolnici Vozač kamiona na odmorištu kod Novske pokosio grupu ljudi - 4 Vozač kamiona smrti: Tegljačem kod Novske usmrtio dvije učenice i ženu, u nesreći koja je šokirala Hrvatsku

Osumnjičenik je sproveden najprije prekršajnom sucu u Novskoj, a 21. siječnja u zatvor u Remetinac, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Policija ga osnovano sumnjiči da je 19. siječnja oko 19 sati u
obiteljskoj kući na području Novske srušio na pod suprugu, kojoj je zbog prijašnjeg loma noga u gipsu, te ju udarao rukama i nogama.

Kriminalističkom obradbom utvrđeno je da je supruzi nogom stao na prsa i na vrat, uzeo žarač, koji je više puta zagrijavao u peći, te joj ga stavljao na tijelo, čime ju je na naročito grub i drzak način doveo u ponižavajući položaj.

Napadnuta supruga zadobila je teške ozljede zbog višestrukih opeklina lica, podlaktica, trbuha i leđa, što su utvrdili liječnici novljanske Hitne medicinske pomoći.

Događaj je idući dan, 20. siječnja, policiji prijavila kći napadnute žene, te je policija uhitila osumnjičenika i odredila mu zadržavanje u policijskim prostorijama, jer mu je izmjereno 2,36 g/kg alkohola u krvi.

Osumnjičenik je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu zbog nanošenja teških ozljeda i nasilničkog ponašanja u obitelji. Zbog prekršaja po Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji osumnjičenik je jučer uz optužni prijedlog, doveden na Prekršajni sud u Novskoj, te je sudskom odlukom proglašen krivim i određena mu je zatvorska kazna od 40 dana.

Nakon rasprave na Prekršajnom sudu u Novskoj sproveden je u remetinečki zatvor na izdržavanje zatvorske kazne.