Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskome sudu u Koprivnici danas su u nastavku suđenja Stjepanu Roškeru za četverostruko ubojstvo u veljači ove godine u Križevcima iskaze dali toksikolozi, balističari i sudski medicinski vještaci.


Stjepan Rošker, zbog obiteljskih svađa oko vinograda, 28. veljače ove godine pucnjima iz puške ubio je bratića Sinišu Roškera (43), njegovu majku Đurđicu (63) i mlađu kćer Jasminu (14) te Tihomira Matoića(19), dečka starije kćeri Sanele. Vještaci su utvrdili kako je Stjepan Roškar u članove bratićeve obitelji pucao iz velike blizine, da je poslije svakog pucnja repetirao i barem jedanput morao napuniti pušku budući da u nju stane najviše šest metaka, a pronađeno je sedam čahura.

Vezani članci Velik odaziv na cijepljenje u Koprivnici Odaziv na cijepljenje danas dobar, prolazila i AstraZeneca: "Ne vrijedi odbijati. Moram opet čekati. Onda radije sad" Andrej Plenković u Koprivnici Plenković objavio odličnu vijest za umirovljenike, komentirao i Milanovićev potez: ''To nije napravio nijedan predsjednik u 20 godina...''

Također su utvrdili da je Stjepan u trenutku kad je počinio zločin imao najviše 1,26 promila alkohola u krvi te da ga lijekovi koje zbog PTSP-a uzima nisu učinili agresivnim, nego su ga, naprotiv, smirivali. Na današnjem su ročištu bile i Stjepanova supruga Đurđica Rošker te kći Maja Badiga, koje su sutkinji Meliti Mioč-Felak rekle da je optuženi redovito uzimao lijekove te da ostaju pri iskazima koje su dale prije. Iduće ročište najavljeno je za 6. listopada, kada će izjavu dati i psihijatrijski vještak. (Hina)