Obavijesti Pretražite Navigacija
Još jedan svjedok povukao iskaz

Zagorec pozvan da svjedoči na suđenju Jelaviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Vladimir Zagorec sutra će svjedočiti na ponovljenom suđenju Nikici Jelaviću, optuženom za pokušaje ubojstva 'kralja poker automata' Vjeke Sliška i još trojice te ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija.

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je odlučilo Zagorca pozvati za svjedoka kako bi provjerili iskaz svjedoka Mije Kovče, šogora ubijenog Sliška, koji je sredinom rujna u sudnici izjavio da mu je Zagorec prije tri godine u Beču rekao da je ubojstvo Sliška naručio i platio Hrvoje Petrač. Zagorec će na sud na Zrinjevcu biti doveden iz pritvora zagrebačkog zatvora u Remetincu u kojemu čeka pravomoćnu odluku Vrhovnog suda o prvostupanjskoj presudi kojom je osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti jer je 2000., odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane, iz sefa Ministarstva obrane odnio torbe s draguljima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oslobođen optužbi Presuda: Nikica Jelavić ni treći put nije kriv Slika nije dostupna Luksuzni život u zatvoru za posebne zatvorenike

>> Svjedok tvrdi da je Petrač naručio Sliškovo ubojstvo

Inače, u trenutku kad je sudsko vijeće donijelo odluku o Zagorčevom svjedočenju u obližnjoj zgradi Vrhovnog suda trajala je javna sjednica povodom njegove i žalbe tužiteljstva na nepravomoćnu odluku zagrebačkog Županijskog suda u 'aferi dragulji'. Na današnjoj raspravi na suđenju Jelaviću svjedočio je Zdravko Šiškić koji je izjavio da je sve što je rekao na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji u Remetincu bila laž jer su, kako je rekao, bile takve okolnosti, te da je 90 posto onog što su svjedoci iskazivali bilo 'rekla-kazala iz pete ili šeste ruke'.

Jelaviću se već treći put sudi za ubojstvo Dominija

Šiškić je tada kao zaštićeni svjedok broj 2. rekao da mu je Stjepan Puljak ispričao da je Jelaviću iznajmio stan u Maksimirskoj ulici te da su taj stan koristili kako bi pratili kretanje Vjeke Sliška. Kod tog stana jučer je obavljena rekonstrukcija kojom se željelo utvrditi da li se iz njega moglo promatrati kretanje Sliška koji je 1995., zajedno s Jurajem Dodićem, teško ranjen u rafalnoj paljbi po izlasku iz stana. Nikici Jelaviću već se treći put sudi za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija kod Cvjetnog trga 1999., pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Jurja Dodića 1995. te pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Ivice Bertića 1999., kada je i ubijen Domini. Sliško je, pak, ubijen dvije godine kasnije na zagrebačkom Cvjetnom trgu. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene