Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedok optužio odvjetnika

Suđenje Cviku: Rekli da će likvidirati mene i obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedok Adnan Rašidagić u današnjem je nastavku dokaznog postupka na suđenju Jakši Cvitanoviću Cviku i petnaestorici optuženih za organiziranu preprodaju droge svjedočeći izjavio da mu se prijetilo te je ustvrdio kako iza svih prijetnja njemu i njegovoj obitelji stoji odvjetnik Jadran Frančeski, branitelj Jakše Cvitanovića Cvika.

Prije dvadesetak dana ozbiljno mi se zaprijetilo u jednom velalučkom kafiću, gdje mi je rečeno da će likvidirati mene i moju obitelj, rekao je sucu Zoranu Matuloviću svjedok Rašidagić. Na pitanja suca odgovorio je kako s odvjetnikom Frančeskijem nikada nije imao izravni kontakt, nego samo preko posrednika. Jadran Frančeski nije danas nazočio suđenju već ga je mijenjao odvjetnik Hrvoje Alajbeg.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge

>> Gugić: Cvikov odvjetnik dilao je kokain

Rašidagićev sin Damir oženio se zaštićenom svjedokinjom u tom predmetu Petrom Gugić, koja je svojim svjedočenjem teretila optuženog Cvika. Damir Rašidagić je prošle godine završio u zatvoru, jer je uhvaćen s većom količinom heroina.
Svjedok Adnan Rašidagić danas je također izjavio kako ga je ‘Cvik, misleći da razgovara s njegovim sinom Damirom, svojedobno nazvao na mobitel i rekao da sredi stvar da se u tom postupku ne svjedoči protiv njega. ‘Sredi da Petra ne svjedoči’, navodno je Cvik tada rekao Adnanu Rašidagiću i prekinuo vezu kad je shvatio da ne razgovara s Damirom. Danas je svjedočila rođakinja Petre Gugić i bivša djevojka drugooptuženog, inače Cvikova brata Mirjama, Sandra Gugić koja je o njemu imala samo riječi hvale.

'Petra mi je ukrala novac'

Sudu je rekla da je Mirjam, dok su zajedno živjeli, bio radišan i pošten mladić. S njegovim bratom Jakšom Cvitanovićem nije imala kontakta niti je ikada čula da se njezin bivši mladić bavi nekim kriminalnim radnjama. Svjedokinja je ustvrdila kako nije znala ni za navodnu vezu između svoje rođakinje Petre Gugić i Jakše Cvitanovića. ‘S Petrom nisam kontaktu. S njom sam imala neugodno iskustvo kada mi je ukrala novac. Nikad mi ga nije vratila niti se za to ispričala’, rekla je svjedokinja Sandra Gugić. Na pitanje suca je li, pošto je 2005. godine prekinula petogodišnju ljubavnu vezu s Mirjamom, imala još kakvih kontakata s njim odgovorila je negativno. Suđenje se nastavlja 20. listopada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene