Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, a sudjelovala su dva autobusa i osobno vozilo. Preminula je žena (56) koja je vozila auto. Očevidom je utvrđeno da je ona skrivila nesreću jer je u jednom trenutku prešla u suprotni trak i udarila u autobus.

Galerija Sudar dvaju autobusa i automobila kod Klisa (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Prometna nesreća u Klisu (Foto: Ivan Kaštelan) Prometna nesreća u Klisu (Foto: Ivan Kaštelan) +1 Prometna nesreća u Klisu (Foto: Ivan Kaštelan)

Na staroj kliškoj cesti jutros oko 7:30 došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je jedna osoba preminula. Kako doznajemo, riječ je o ženi (56), vozačici osobnog vozila, koja je u automobilu bila sama.

Vezani članci Prometna nesreća na naplatnim kućicama Sveta Helena - 3 FOTO Strašni prizori na naplatnim kućicama: "Auto je odmah eksplodirao. Mislimo da je imao plinske instalacije" Teška prometna nesreća kod Županje, preminula 55-godišnjakinja Poginula žena (55): Pijani 22-godišnjak zabio se u parkirani automobil - vozilo se prevrtalo i udarilo u betonski most

Po prvotnim informacijama u nesreći su sudjelovala i dva autobusa, od kojih je jedan prevozio pripadnike HV-a, no iz MORH-a su kasnije objavili da taj autobus nije uzrokovao prometnu nesreću. Očevidom je utvrđeno da je nesreću izazvala žena koja je u njoj i poginula. Svojim automobilom Chevrolet Spark u jednom je trenutku prešla u suprotni trak i sudarila se s autobusom.

"Autobus privatnog prijevoznika Mihaljević Bus koji obavlja usluge prijevoza pripadnika Hrvatske vojske na posao na relaciji Split-Sinj, a u kojem su se nalazili pripadnici Hrvatske vojske, zatekao se na kliškoj cesti gdje se u jutarnjim satima 14. listopada 2019. dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo civilno osobno vozilo i drugi autobus prijevoznika Promet Makarska. U trenutku sudara civilnog vozila s autobusom prijevoznika Promet Makarska, autobus s pripadnicima Hrvatske vojske nalazio se iza civilnog vozila", navedeno je u priopćenju MORH-a.

Potvrdili su i da je u toj nesreći ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske. "Pripadnici Hrvatski vojske zatražili su liječničku pomoć, koja im je pružena u KBC-u Split", dodali su. 

Iako je prva informacija bila da je osam ozlijeđenih, u splitskoj bolnici ustvrdili su jutros tvrde da je devet osoba zatražilo liječničku pomoć. Naknadno se javilo još pet osoba. Tako se broj ozlijeđenih popeo na 14. 

"Uglavnom se radi o trzajnim ozljedama ili udarcima. Nitko nije bio bez svijesti niti životno ugrožen", rekao nam je Miho Sušić iz Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Sudar dvaju autobusa i automobila kod Klisa (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Svjedokinja nesreće kod Klisa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Svjedokinja nesreće kazala je: "To je bilo oko 7:30, čula sam bubanj, ali ne da je bilo lim i lim, kao prije kad su tu bili sudari. To je bilo ka' da se ruši kuća!" Drugi udarac čula je, kaže, kad se jedan od autobusa zaustavio na travi ispred njene kuće. "Prepala sam se, i sad se još tresem."

Kazala je kako je išla probuditi sina i unuka: "Autobus nam je bio kod kuće, moglo se nešto zapaliti. To je bilo strašno! Bilo je sudara svake vrste… imam 83 godine, morala sam popiti vode i šećera…" Rekla je da je vidjela da iz autobusa izlazi vojska i da je izgledalo kao da su dobro.

Jedna je žena, kaže, došla k njoj i rekla da je bila na prednjim sjedalima te da ih je spasila njezina ledina, jer da je "tom čoviku kočnica propala, valjda, ja se u to ne razumin, i onda je on iša na najlakše di je moga. To san ja čula. Mislin, to je neopisivo". Kazala je i da joj se čini kao da je jedan vojnik imao ozlijeđenu nogu te da ga je Hitna pomoć odvezla, a što se događalo gore, "nisam vidjela, čula sam da je žena poginula".

O nesreći je obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo, a cesta je bila zatvorena za promet do 11.30. Okolnosti događaja još se utvrđuju.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju