Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud oslobodio ubojicu vlastitog sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Kos iz Rijeke, optužen za ubojstvo sina u obiteljskoj svađi, danas je na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno oslobođen, a sutkinja Ika Šarić, kazala je da se vijeće vodilo činjenicom da je on već dovoljno kažnjen time što je ubio sina te uzevši u obzir tešku obiteljsku situaciju u kojoj je sin psihopat godinama maltretirao roditelje.

U obrazloženju presude sutkinja Ika Šarić navela je i da je sudsko vijeće utvrdilo da je Ivan Kos u trenutku počinjenja bio u panici i strahu za svoj i za život svoje supruge te u stanju jake razdraženosti i prepasti, ali i da je prekoračio nužnu obranu.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Ilustracija Za vrijeme kupanja Strašna tragedija: Otac pokušao spasiti sina od utapanja pa zajedno izgubili život

Kazala je da je dokaznim postupkom utvrđeno da je sin Mladen podignuo ruke krenuvši prema ocu, prethodno ocu opsovavši majku i zaprijetivši da će ga ubiti, što je otac ocijenio kao napad te u trenutku donio odluku da udari sina metalnom cijevi po glavi.
Sudsko je vijeće ocijenilo da je Ivan Kos imao pravo otkloniti napad na ovaj način, ali i da je prekoračio nužnu obranu nastavivši napadati sina kada je ovaj već pao na pod, udarivši ga još sedam do osam puta u predjelu glave.

Ubojstvo se dogodilo u prosincu 2004. nakon što je Ivana Kosa, koji nije bio kući, zvala supruga da je sin, inače ovisnik o drogama, fizički napada kao i mnogo puta do tada. Ivan Kos je pri dolasku do stana utvrdio da su vrata sobe u kojoj je bila supruga zaključana, a ona se nije odazivala te je u strahu za njezin život provalio metalnom cijevi. 

U tom trenutku iz druge je sobe došao sin Mladen nakon čega je došlo do napada.

Mladen Kos umro je u bolnici nakon nekoliko dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene