Vlak
Vlak Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Vukovarsko-srijemska policija podnijet će kaznenu prijavu zbog krađe protiv 56-godišnjeg strojovođe koji je vlakom naletio na srnu i potom uzeo tijelo životinje, čime je oštetio lovačko društvo iz Starih Mikanovaca.


Mrtvu srnu policija je pronašla u prtljažniku strojovođina automobila nakon što ga je 12. siječnja zaustavila u Vinkovcima i utvrdila da vozi pod utjecajem alkohola. Na automobilu je potom obavljen očevid, a obezglavljeno tijelo srne oduzeto je i predano na čuvanje lovačkom društvu, izvijestila je u utorak vukovarsko-srijemska policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 11. siječnja, nedaleko od željezničke postaje Stari Mikanovci, 56-godišnjak upravljajući putničkim vlakom od Vinkovaca do Slavonskog Broda, naletio na srnu koja je udarom vlaka usmrćena.

Po povratku istom kompozicijom 56-godišnjak je zaustavio vlak, uzeo srnu s mjesta naleta i smjestio je u vlak, a po dolasku na kolodvor u Vinkovcima životinju je spremio u prtljažnik svog automobila.

Uz kaznenu prijavu zbog krađe na štetu lovačkog društva strojovođa je zbog vožnje pod utjecajem alkohola kažnjen s 5000 kuna i dvomjesečnom zabranom vožnje automobila.