U teškoj prometnoj nesreći u mjestu Jošani poginule su tri osobe. Općinska državna odvjetnica Tatjana Šimunić Adamović dala je naloge za obdukcije koje će se provesti u srijedu u Zadru.

Galerija


Trojica muškaraca poginula su u prometnoj nesreći oko 6:30 u mjestu Jošani kod Udbine, izvijestila je Policijska uprava ličko-senjska.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Interventni policajac na kojeg je naletjela 19-godišnja vozačica zadobio tešku ozljedu glave i prijelome lica Policija, ilustracija Teška prometna nesreća u Lici: U naletu automobila poginuo pješak

20-godišnji vozač, policijski vježbenik iz Udbine, vozio je automobil gospićke registracijske oznake, iz smjera Udbine u smjeru Korenice. Zbog za sada neutvrđenog razloga u blagom lijevom zavoju automobilom je prešao na suprotnu prometnu traku, kojom se u tom trenutku kretao osobni automobil gospićke registracijske oznake.

Njim je upravljao 42-godišnjak iz Korenice, a na mjestu suvozača bio je 50-godišnjak iz Pećana. Njih dvojica išla su na posao u pilanu kod Udbine, koja je udaljena oko 3,5 kilometara.

20-godišnji vozač osobnog automobila je pri prelasku u suprotnu prometnu traku prednjim dijelom automobila udario u prednji dio nailazećeg osobnog automobila, uslijed čega su sva tri sudionika prometne nesreće poginula na mjestu prometne nesreće.

"Dala sam naloge za provođenje obdukcije, bit će obdukcija sutra u Zadru", kazala je Općinska državna odvjetnica Tatjana Šimunić Adamović.

"Da su oba imala sustav autonomnog kočenja, nesreća se izvjesno ne bi ni dogodila. Velik je i nerazumljiv problem to da takva vozila država penalizira, nego ih upućuje da kupuju loša vozila koja nemaju sustave sigurnosti, da ginu na cesti", rekao je prometni stručnjak Željko Marušić.