Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali zlostavljači

Strašno: Znaju za maloljetničke bande, ali ništa ne poduzimaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinsku je javnost zgrozila brutalna snimka nasilja među maloljetnicima.

Snimka tuče maloljetnika stigla je u redakciju Varaždinskog tjednika. Na njoj se jasno vidi kako nemoćnog dječaka tuče prvo jedan, nekoliko godina od njega stariji mladić, a zatim mu se u tom groznom činu pridružuje i drugi. Redakcija Varaždinskog tjednika nije željela objaviti snimku jer ne žele, kažu, dodatno raspirivati strasti.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno"

Tuku ga gdje stignu, čak i nogama po glavi. Video je snimljen ispred škole u Gornjem Knegincu. Objavljen je i na internetu, a navodno su ga objavili upravo zlostavljači dječaka sa snimke. 'Bila je to valjda poruka tih delinkvenata ostaloj djeci. To nije ništa novo, a cijela općina zna za tu skupinu mladića, koja maltretira ostale mještane', kazali su roditelji iz općine Gornji Kneginec.

Mještani se, piše  eVaraždin,  pitaju zašto institucije još uvijek ne reagiraju na ovakvo brutalno nasilje među djecom. 'Trojica mladića su vođe, samo jedan od njih je punoljetan, a najmlađi ima 13 godina. Ponekad se tim delinkventima pridruži još šest ili sedam dječaka. Svi u općini znaju čija su to djeca, redom su iz obitelji rastavljenih roditelja. Znamo za njihove provale i sitne krađe. Redovito napadaju djecu, a nedavno su napali i jednog starijeg mještanina. Psuju na ulicama ako im se netko nađe na putu i to traje već jedno dulje vrijeme', riječi su mještana.

>> Zagreb: Pijan se popeo na ruče i pao na glavu

Goran Kaniški, načelnik općine Gornji Kneginec, također je upoznat sa situacijom, ali, tvrdi, ruke su mu vezane. 'Znamo o kome je riječ. No, ne možemo ništa dok nadležni ne reagiraju, a to je prije svega Zavod za socijalnu skrb Varaždinske županije', kaže Kaniški.

Ravnatelj tog Zavoda, pak, tvrdi da ništa ne zna. 'Nemam saznanja o tom slučaju, jer nas o svakom počinjenom nasilju mora obavijestiti policija. Nakon obavijesti policije, tim za delinkvenciju izlazi na teren, razgovara s roditeljima i maloljetnicima te poduzima potrebne mjere u okviru obiteljsko-pravne zaštite', kaže ravnatelj Siniša Česi, a piše eVaraždin.

'Ako je riječ o maloljetnicima, saslušanje na policiji može biti samo u prisustvu roditelja ili socijalnog radnika ukoliko roditelj nije dostupan', objašnjava Česi. Kaže kako na maloljetnička kaznena djela privatne osobe ili institucije podnose prijave, a policija je onda ta koja poduzima daljnje mjere.

Iz PU varaždinske kažu kako do njih snimka brutalnog nasilja nije došla. Kako će se riješiti slučaj nasilja među maloljetnicima na varaždinskom području nije poznato.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene