Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije prvi put

Osmogodišnjaka na igralištu izgrizao pas: Vlasnica još u veljači dobila prijavu

Pas ugrizao dečka (Foto: Dnevnik.hr)
Pas ugrizao dečka (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pas ugrizao dečka (Foto: Dnevnik.hr) Pas ugrizao dečka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Psi iza ograde (Foto: Dnevnik.hr) Psi iza ograde (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Stol u operacijskoj sali (Foto: Dnevnik.hr) Stol u operacijskoj sali (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Psi leže na podu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
U slučaj se uključila i veterinarska inspekcija, koja bi trebala oduzeti psa u vlasništvu 38-godišnjakinje. Ona je u veljači već dobila prekršajnu prijavu zbog držanja životinje bez nadzora.

U Đakovu je pas napao osmogodišnjaka, ali i ljude koji su djetetu htjeli pomoći. Ovo mu je drugi napad na djecu, a vlasnica već ima prekršajnu prijavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 7 Ovo morate znati Šetate psa bez povodca jer ste uvjereni da vas sluša? Donosimo pravila o kretanju pasa i popis mjesta na kojima ih zaista možete slobodno pustiti Pas ugrizao muškarca - 4 Ne se boriti s njim Peti napad psa u posljednjih mjesec dana! Liječnici savjetuju kako se zaštititi

''Prijatelj je iza mene otišao i uzeo štap kad je mene počeo grist. On ga je udarao i kad ga je udario po njušci izašla je neka gospođa i rekla nam da ulazimo da me ne nastavi grist'', ispričao je napadnuti dječak.

Majka prepričava da joj je sin još u šoku. ''Samo je pričao o psu. Nije mogao spavati, spavao je sa mnom. Zasad je dobro, jedino psihički. Još puno razgovaram s njim i da se oslobodi izlaska van i pješke do škole'', rekla je dječakova majka.

''U početku je držao, pa je počeo malo grickati'', rekao je dječak.

Nije prvi napad

Dječaka je napao belgijski ovčar, a život su mu spasili susjedi. ''Najprije ga je uhvatio dolje oko gležnja, onda ga je okretao, imam osjećaj u želji da ga za vrat uhvati. Sve u svemu, ipak je dobro prošlo. Udario sam ga dva puta, onda je prestao oko djeteta. Dijete je ušlo u dvorište, međutim on je htio i dalje napadati'', ispričao je svjedok napada Čiko Šimić.

To je već drugi napad ovog psa. Prije sedam mjeseci također je ugrizao dječaka u parku. Njegova majka kaže da šest tjedana nije išao u školu te da je bio na operaciji. Dječak ide u pet razred osnovne škole, a majka kaže da traume ima i danas.

Građani ističu kako se ovaj posljednji nesretni događaj mogao zaustaviti. ''Psa smo vidjeli, obavještavali smo komunalne redare još u 10:30 , a napad se dogodio u 12:30. Nitko ništa nije poduzeo'', govori Đakovčanka Nevena Gajer Cindrić.

Pas smješten na promatranje

Đakovčani strahuju za svoju djecu. ''Mi smo djecu mjesec ili dva odvozili i dovozili iz škole'', priča Josipa Ostmajer iz Đakova.

Psa koji je ugrizao dječaka veterinarska inspekcija oduzela je vlasniku te se nalazi u veterinrskoj stanici na promatranju. ''Veterinarska inspekcija ga je stavila u nadzor i 10 dana na promatranje, nakon čega će donijeti odluku hoće li ići u školu na resocijalizaciju ili eutanaziju. Ponovio se napad na dijete pa ćemo podnijeti izvjesce Općinskom državnom odvjetništvu'', rekao je Zoran Kon, glasnogovornik osječko-baranjske policije.

Majke stradalih dječaka nadaju se da će institucije poduzeti odgovarajuće mjere kako se ovakvi napadi ne bi više ponavljali.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene