Istražni zatvor, ilustracija (Foto: Gettyimages)
Istražni zatvor, ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv 19-godišnjaka zbog napada na stručnog suradnika u odgojnom domu čiji je štićenik. Završio je u istražnom zatvoru.


Mladića (19) Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu optužilo je da je 14. lipnja 2020. kao štićenik jednog odgojnog doma, odbio postupiti po zahtjevu dežurnog stručnog suradnika da se vrati u svoju grupu, a potom ga udario stolicom po glavi i ozlijedio ga te nasrnuo na njega pokušavajući mu zadati udarce rukama i nogama.

Vezani članci Krešimir Luetić posjetio bolnicu u Varaždinu gdje se oboljeli smještaju u šatore - 4 U Varaždinu preminulo čak 10 COVID pacijenata: "Mi smo u ratnom stanju, podaci su alarmantni" Šatori u krugu Opće bolnice Varaždin Kapaciteti varaždinske bolnice puni, prvi put pacijenti smješteni u šatore: "To je privremeno rješenje, pacijenti su u tranzitu"

Osim toga ranije tog istog dana u prostorijama odgojnog doma bacio je na pod televizor i oštetio ga, a u drugoj prostoriji udarcima nogama i rukama razbio drvena vrata, skinuo ih sa dovratka i dijelove razbacao po prostoriji, a jedan komad je bacio u televizor i oštetio ga, nakon čega je udarcima oštetio još dva stola.

"Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", objavio je DORH.