Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječka je policija za manje od 24 sata, otkrila ubojicu 62-godišnje žene koju je jučer rano ujutro ispred kuće pronašao sin.


Osnovano se sumnja da je ženu (62), koja je jučer pronađena mrtva u Ferencima u općini Viškovo pokraj Rijeke, ubio podstanar u njezinoj kući, izviješćeno je danas na konferenciji za novinstvo Policijske uprave primorsko-goranske.

Vezani članci Policija, ilustracija Skovali pakleni plan: Zločinački trojac zatočio 89-godišnjakinju u stanu na Medveščaku te je mjesecima pljačkao Slika nije dostupna Ubio staricu misleći da je ustrijelio divlju životinju

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta te PU Damir Živko rekao je da je kriminalističkom obradom utvrđeno da je taj 22-godišnji državljanin BiH kao radnik došao u Hrvatsku 1. svibnja, a od 13. svibnja neprijavljeno je boravio u kući u Ferencima s još jednim radnikom na zasebnoj etaži.

U nedjelju, 18. svibnja, između 22 i 23 sata na prvom katu kuće susreo se sa 62-godišnjom ženom te nasrnuo na nju zadavši joj više udaraca rukama u lice, srušio ju na tlo, penetrirao u njezine genitalije na zasad neutvrđen način te ju nastavio udarati i stezati oko vrata i na takav okrutan način usmrtio.

Tijelo je odvukao u prizemlje, gurnuo ga ispod stubišta, te se u kupaonici oprao i očistio mjesto ubojstva od krvi.

Nakon toga je iz spavaće sobe ubijene uzeo nešto nakita i bižuterije, presvukao se i otišao iz kuće. Odvezao se u obližnje mjesto Gornje Sroke, bacio odjeću koju je ponio sa sobom u spremnik za smeće te se vratio pred kuću u Ferencima i tamo u šipražje bacio nakit i bižuteriju.

Policija ga je pronašla sljedećeg jutra u podstanarskom stanu. Drugog se podstanara ne dovodi u vezu s ovim djelom.
Osumnjičeni će biti danas priveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Ženu je mrtvu našao njezin 27-godišnji sin jučer oko 7 sati. U kući još stanuje i njegov otac, ali on i ubijena nisu živjeli u zajedničkom domaćinstvu.