Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog trovanja ugljičnim dioksidom izazvanim alkoholnim vrenjem danas je u Čazmi umrla 72- godišnja Terezija P.


Danas u jutarnjim satima Franjo P. (79) i njegova supruga Terezija P. te snaha Nadica P. (50) i unuk Dalibor P. (31) jedan za drugim ulazili su u podrum koji se nalazi u sklopu obiteljske kuće u mjestu Vrtlinska pored Čazme, a u kojem se nalaze dvije drvene bačve i jedna plastična kaca u kojima je grožđe i mošt u procesu alkoholnog vrenja. Uslijed vrenja u podrumu se stvorila koncentracija ugljičnog dioksida zbog koje su svi jedan za drugim izgubili svijest, priopćila je večeras PU bjelovarsko-bilogarsko.

Vezani članci Spasilački helikopter, ilustracija Strašna tragedija u Austriji: Obitelj se otrovala ugljikovim monoksidom, preminuli dječaci od dvije i pet godina Hitna pomoć, ilustracija Dvije maloljetne osobe otrovale se ugljikovim monoksidom: Plin istjecao iz bojlera i širio se u spavaće sobe

Oko 08.30 sati pronađeni su od strane susjede i uz pomoć ostalih mještana izvučeni iz podruma te kolima hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar gdje je Terezija P., uslijed trovanja ugljičnim dioksidom, u 13,30 sati preminula dok su ostali članovi obitelji u stabilnom stanju.

Slijedi podnošenje općeg posebnog izvješća Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.