Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Radnik skočio s dizalice kako bi se spasio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom radova na gradilištu zagrebačke Areni jutros se srušila velika dizalica koja je prenosila teret težak dvjesto tona te s njim pala na manju dizalicu koja je bila u blizini. Srećom, samo je jedan radnik lakše ozlijeđen.

Na gradilištu na kojem se gradi Arena za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva dizalica koja se srušila prenosila je tzv. lemele, odnosno betonska "rebra" buduće dvorane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za vrijeme koncerta uživo VIDEO: Novi pad s vrtoglavih štikli Lady Gage! Slika nije dostupna Na oduševljenje prisutnih Zagrebačka filharmonija održala koncert u Arena centru

U nesreći je lakše ozlijeđen radnik koji je natukao nogu prilikom bijega s gradilišta. Radnik koji je upravljao s dizalicom uspio je sačuvati prisebnost i skočiti s dizalice koja je padala 40-tak sekundi. Dizalica se najprije nakrivila i to je spasilo radnike i dalo im vremena da pobjegnu. 

Po riječima Danka Debana iz Ingrinog odjela za odnose s javnošću do nesreće je došlo jutros oko 8,30 sati, kada je "iz nepoznatih razloga, dizalica nosivosti 500 tona pukla manipulirajući lamelom težine 200 tona unutar pogona za proizvodnju lamela. Lamela je pritom pala na tlo."

U Ingri još ne mogu procijeniti visinu materijalne štete. No, ističu kako je šteta u fazi sanacije i da se radovi na "Areni Zagreb" nastavljaju planiranom dinamikom, te da rokovi izgradnje nisu ugroženi.

Ističu da će se s radovima nastaviti već sutra.

"Istražujemo zašto je došlo do toga. Dizalica je bila nova tako da ne znamo što se dogodilo", kazao je Deban. 

Na mjesto nesreće ubrzo je stigla Hitna pomoć i policija. 

Ovo nije prvi incident vezan za gradnju Arene. Prije nekoliko mjeseci jedan od radnika kooperantskih tvrtki pao je sa skele i teško se ozlijedio. Policija je tada navela kako nije bio propisno vezan. Pitanje je koliko se u ovom više od milijardu kuna vrijednom projektu ulaže u sigurnost.

>> Pao s Arene i teško se ozlijedio 

Europsko prvenstvo u rukometu počinje 16. siječnja 2009. godine, a prva utakmica se u Zagrebu u Areni igra 24. siječnja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene