Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Spustili se bez kotača i strugali po pisti 400 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zadru se dogodila još jedna nesreća Pipera Lufthansine pilotske škole.

Na pisti zadarske Zračne luke dogodila jučer navečer se dogodila nesreća u kojoj je zrakoplov 'Piper' Lufthansine pilotske škole Intercockpit', trupom 'strugao' po pisti više od 400 metara. U zrakoplovu su se nalazili instruktor letenja i njegov student, koji nisu ozlijeđeni, a Piper se sam zaustavio nakon klizanja pistom.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Danas je na mjesto nesreće došao glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva prometa Dinko Vodanović, koji je rekao da uzrok nesreće leži u tome što su se kotači iznenadno uvukli prilikom slijetanja.

Oštećen samo lim aviona

'Čini se da je oštećen samo lim aviona. Otklizali su na trbuh, ali uspjeli su se zaustaviti na pisti. Ne znamo zašto se kotači nisu spustili. Trebat će pregledati podvozje i provjeriti rad motora, i to je sve', rekao je Dinko Vodanović.

Lufthansina škola imala je dva ista aviona Piper Seminola PA-44. Jedan od njih je 1. kolovoza 2008. godine pao u more kod Dugog otoka. Tada su poginula dva pilota, instruktor Danijel Oleksa i student Alessandro D’Agatta.
Drugi avion je ovaj što je klizio po pisti. I istražitelj Vodanović je potvrdio da je ovaj isti zrakoplov identičnu nesreću doživio prije dvije godine kada mu se kotači nisu izvukli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene