Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Zadru se dogodila još jedna nesreća Pipera Lufthansine pilotske škole.


Na pisti zadarske Zračne luke dogodila jučer navečer se dogodila nesreća u kojoj je zrakoplov 'Piper' Lufthansine pilotske škole Intercockpit', trupom 'strugao' po pisti više od 400 metara. U zrakoplovu su se nalazili instruktor letenja i njegov student, koji nisu ozlijeđeni, a Piper se sam zaustavio nakon klizanja pistom.

Vezani članci Auto na plaži Kad Slavonac dođe na more: Prizor iz Zadra nasmijao ljude na plaži, izgleda da se previše približio moru Božinović u Zadru Božinović odgovorio zašto se iz Srbije može ući u Hrvatsku bez potvrda. Komentirao i delta varijantu: "Već u kolovozu bi mogla biti dominantna"

Danas je na mjesto nesreće došao glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva prometa Dinko Vodanović, koji je rekao da uzrok nesreće leži u tome što su se kotači iznenadno uvukli prilikom slijetanja.

Oštećen samo lim aviona

'Čini se da je oštećen samo lim aviona. Otklizali su na trbuh, ali uspjeli su se zaustaviti na pisti. Ne znamo zašto se kotači nisu spustili. Trebat će pregledati podvozje i provjeriti rad motora, i to je sve', rekao je Dinko Vodanović.

Lufthansina škola imala je dva ista aviona Piper Seminola PA-44. Jedan od njih je 1. kolovoza 2008. godine pao u more kod Dugog otoka. Tada su poginula dva pilota, instruktor Danijel Oleksa i student Alessandro D’Agatta.
Drugi avion je ovaj što je klizio po pisti. I istražitelj Vodanović je potvrdio da je ovaj isti zrakoplov identičnu nesreću doživio prije dvije godine kada mu se kotači nisu izvukli.