Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnici Carine i Inspekcije zaštite prirode Ministarstva kulture noću s 11. na 12. prosinca spriječili su još jedan pokušaj krijumčarenja ubijenih zaštićenih vrsta ptica preko naše granice.


Na graničnom prijelazu "Ilok-most" u pokušaju krijumčarenja 78 ubijenih ptica pjevica uhvaćen je bugarski državljanin, koji je ptice iz Bugarske za Italiju vozio u ručnom hladnjaku za hranu.

Vezani članci Svađa bračnog para, ilustracija Prijeti li ovoj europskoj zemlji zabrana razvoda braka? "To je civilizacijski nedopustivo, a nisam sigurna ni koliko je u interesu Crkve" Portugal, ilustracija Jedna od turistima najpoželjnijih europskih zemalja donijela je važnu odluku, ali njome Hrvati koji je žele posjetiti neće biti nimalo zadovoljni

Viši inspektor zaštite prirode Željko Vuković utvrdio je kako je riječ o 46 poljskih ševa, 21 prugastoj trepteljki, sedam velikih strnadica, tri zebe i jednom zelenduru.

S obzirom na to da su ptice bile bez ikakve popratne dokumentacije, inspektor je bugarskog državljanina prekršajno kaznio sa 7000 kuna. Prekršajno ga je kaznila i Carina, dok je policija podnijela kaznenu prijavu.

U posljednjih desetak dana to je treća zapljena ubijenih zaštićenih ptica na području istočne Hrvatske, koje pokriva Ured Inspekcije zaštite prirode u Đakovu, a druga na spomenutom graničnom prijelazu.

Inspekcija je na tom graničnom prijelazu otkrila i krijumčarenje gugutaka, grlica i prepelica, a na graničnom prijelazu "Stara Gradiška" pokušaj krijumčarenja 16 šljuka.