Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnici Carine i Inspekcije zaštite prirode Ministarstva kulture noću s 11. na 12. prosinca spriječili su još jedan pokušaj krijumčarenja ubijenih zaštićenih vrsta ptica preko naše granice.


Na graničnom prijelazu "Ilok-most" u pokušaju krijumčarenja 78 ubijenih ptica pjevica uhvaćen je bugarski državljanin, koji je ptice iz Bugarske za Italiju vozio u ručnom hladnjaku za hranu.

Vezani članci Jaroslaw Kaczynski Objavljeno izvješće o avionskoj nesreći u kojoj je poginuo poljski predsjednik: "Eksplozivne naprave postavljene su u Rusiji" Francuska policija, ilustracija Niz europskih zemalja protjeruje ruske i bjeloruske špijune: Prikupljali podatke na zahtjev obavještajnih službi

Viši inspektor zaštite prirode Željko Vuković utvrdio je kako je riječ o 46 poljskih ševa, 21 prugastoj trepteljki, sedam velikih strnadica, tri zebe i jednom zelenduru.

S obzirom na to da su ptice bile bez ikakve popratne dokumentacije, inspektor je bugarskog državljanina prekršajno kaznio sa 7000 kuna. Prekršajno ga je kaznila i Carina, dok je policija podnijela kaznenu prijavu.

U posljednjih desetak dana to je treća zapljena ubijenih zaštićenih ptica na području istočne Hrvatske, koje pokriva Ured Inspekcije zaštite prirode u Đakovu, a druga na spomenutom graničnom prijelazu.

Inspekcija je na tom graničnom prijelazu otkrila i krijumčarenje gugutaka, grlica i prepelica, a na graničnom prijelazu "Stara Gradiška" pokušaj krijumčarenja 16 šljuka. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju