Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spriječeno krijumčarenje ubijenih zaštićenih ptica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici Carine i Inspekcije zaštite prirode Ministarstva kulture noću s 11. na 12. prosinca spriječili su još jedan pokušaj krijumčarenja ubijenih zaštićenih vrsta ptica preko naše granice.

Na graničnom prijelazu "Ilok-most" u pokušaju krijumčarenja 78 ubijenih ptica pjevica uhvaćen je bugarski državljanin, koji je ptice iz Bugarske za Italiju vozio u ručnom hladnjaku za hranu.

Pročitajte i ovo Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Viši inspektor zaštite prirode Željko Vuković utvrdio je kako je riječ o 46 poljskih ševa, 21 prugastoj trepteljki, sedam velikih strnadica, tri zebe i jednom zelenduru.

S obzirom na to da su ptice bile bez ikakve popratne dokumentacije, inspektor je bugarskog državljanina prekršajno kaznio sa 7000 kuna. Prekršajno ga je kaznila i Carina, dok je policija podnijela kaznenu prijavu.

U posljednjih desetak dana to je treća zapljena ubijenih zaštićenih ptica na području istočne Hrvatske, koje pokriva Ured Inspekcije zaštite prirode u Đakovu, a druga na spomenutom graničnom prijelazu.

Inspekcija je na tom graničnom prijelazu otkrila i krijumčarenje gugutaka, grlica i prepelica, a na graničnom prijelazu "Stara Gradiška" pokušaj krijumčarenja 16 šljuka. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene