Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split: Učenici iscipelarili vjeroučiteljicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijana Ruščić, vjeroučiteljica splitske Osnovne škole "Sućidar" u utorak je poslijepodne na nastavi navodno dobila batine, tj. dvoje učenika izudaralo ju je nogama u trbuh.

Ravnatelj škole Vlade Dragutin kaže da o napadu na vjeroučiteljicu nema pojma, a ona odbija dati izjavu.

Pročitajte i ovo Nasilje u školi tučnjava profesora i učenika VIDEO Za Dnevnik Nove TV svoju stranu priče iznijeli su učenici koji su stali u obranu uhićenog profesora: "Učestalo je provocirao, spominjao mu suprugu..." Nasilje u školi, ilustracija Dobio otkaz Uhićen profesor koji se potukao s učenicima, dio djece ga brani: Fuchs tvrdi da je bio pijan

Niti policija ne zna ništa o incidentu, no don Josip Periš, predstojnik zadužen za vjeroučitelje, kaže da je od učenika čuo o događaju.

O vjeroučiteljici Rušić pisalo se i ranije, kada je njezin bivši učenik izjavio da se na učiteljici đaci iživljavaju te da joj na glavu stavljaju kantu. Ravnateljev komentar na to je bio da učiteljica godinama ne zna održavati disciplinu u razredu te da zbog nje roditelji svoju djecu ispisuju s vjeronauka. 

No, nastavnica koja je novinarima javila za cijeli događaj ne slaže se s ravnateljevom tvrdnjom.

'Dijana Rušić definitivno ima problem,  no to ne daje pravo djeci da je maltretiraju. Hoćemo li i ja i moji kolege, koji još uvijek nekako uspijevamo održati red u učionici, uskoro, poput Dijane Ruščić, dobiti kantu na glavu od učenika? Sramota je da nitko ne reagira', kaže nastavnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene