Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split: Potvrđena kazna od 20 godina zatvora Mitru Arambašiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Splitu u ponedjeljak je potvrdio zatvorsku kaznu od 20 godina bivšem zapovjedniku milicije tzv. SAO Krajine u Otišiću Mitru Arambašiću zbog ratnih zločina nad Hrvatima.

Prvobitno je Arambašić pred Županijskim sudom u Splitu na 20-godišnju zatvorsku kaznu osuđen još 1997. godine u odsutnosti, a tu je presudu u žalbenom postupku potvrdio i Vrhovni sud Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Selotejp': U petak očevid srušene kuće Slika nije dostupna Otmičar priveden u Istražni centar

U rujnu 2002. godine Arambašić je otkriven i na temelju međunarodne tjeralice uhićen u Sioux Fallsu u američkoj saveznoj državi Južna Dakota.

Nakon uhićenja 2002. godine Arambašić je izručen Hrvatskoj i od tada se nalazi u pritvoru u Splitu pa će mu vrijeme provedeno u pritvoru, kako je obrazloženo, biti uračunato u izdržavanje kazne.

Arambašić je bio jedan od zapovjednika u srpskoj paravojsci Milana Martića. Optužnica ga je teretila da je sudjelovao u paljenju kuća te mučenju i ubijanju pripadnika hrvatskog MUP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene