Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu zatvorska kazna

Podignuta optužnica protiv brata Kerumove Fani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv dvojice okrivljenika koje tereti za teško kazneno djelo protiv sigurnosti, a u vezi je s lanjskim koncertom na splitskoj Rivi kad je s VIP tribine pala 57-godišnjakinja.

Riječ je o Saši Horvatu, bratu Fani Horvat, supruge bivšega gradonačelnika Željka Keruma, i Ivici Kalebiću. Optužnica je podignuta zbog događaja u kolovozu 2012. s koncerta '2 Cellos' na splitskoj Rivi. Ondje je s tribine za VIP goste ispred Horvatova kafića kroz otvor ograde s visine od 3,45 metara pala žena koja je pokušala sjesti na stolac te je teško ozlijeđena.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Grad Split postavio table s pravilima ponašanja Žele stati na kraj divljanju VIDEO "Pazite, ljudi, pravila su se promijenila". Turistica se požalila da je dobila kaznu u Splitu

Ivica Kalebić tereti se da je po Horvatovu nalogu bez potpune zaštitne ograde postavio konstrukciju tribine.

Kerum i Fani napustili Split: Otišli se vjenčati?

Tribinu je postavio, a da nije postavio znak da nema zaštitne ograde. Kako se navodi u optužnici, Horvat je nakon toga na tribinu postavio više stolova i stolaca dopustivši posjetiteljima s VIP ulaznicama da se smjeste olako držeći da za njih nema opasnosti.

Za to kazneno djelo zakonom je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene