Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 24-godišnjeg mladića kojega se tereti za podmetanje više požara ovog ljeta na području Splitsko-dalmatinske županije.


Mladić je optužen jer je od 31. srpnja do 2. kolovoza namjerno izazvao više požara u najmanje pet navrata na različitim lokacijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Zapalio je suhu travu i nisko raslinje, svjestan da se vatra, s obzirom na visoke temperature i jaki vjetar, može nekontrolirano proširiti na okolno područje i da svojim postupkom ugrožava obližnje naseljene kuće te veći broj obrađenih vinograda, maslinika i hrastove šume, stoji u optužnici.

Vezani članci Požar u Splitu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) Kaznena prijava protiv vlasnika stana iz kojeg je buknuo požar na splitskom Trsteniku Vatrogasci gasili požar u Splitu (Milan Sabic/PIXSELL) - 2 Rastalila im se oprema na 1000 stupnjeva: U splitskom stanu u kojem je buknuo razorni požar vatrogasci našli otpad i automobilske gume

>> Ugasili jedan, planuo drugi požar na Dinari: Sumnja se na podmetanje!

Mladić je namjerno izazvao više požara u kojima je ukupno izgorjelo najmanje 8.400 četvornih metara, no zahvaljujući hitnim intervencijama vatrogasaca širenje požara i teže posljedice su spriječene jer požarima srećom nisu bile zahvaćene kuće ni obrađena poljoprivredna zemljišta, navode iz splitskog Općinskog državnog odvjetništva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook