Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorjelo 8.400 četvornih metara

Split: Optužen mladić zbog podmetanja više požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 24-godišnjeg mladića kojega se tereti za podmetanje više požara ovog ljeta na području Splitsko-dalmatinske županije.

Mladić je optužen jer je od 31. srpnja do 2. kolovoza namjerno izazvao više požara u najmanje pet navrata na različitim lokacijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Zapalio je suhu travu i nisko raslinje, svjestan da se vatra, s obzirom na visoke temperature i jaki vjetar, može nekontrolirano proširiti na okolno područje i da svojim postupkom ugrožava obližnje naseljene kuće te veći broj obrađenih vinograda, maslinika i hrastove šume, stoji u optužnici.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Požar u stanu u Splitu - 3 Gasilo 10 vatrogasaca FOTO Izbio požar u stanu: Ozlijeđene dvije osobe

>> Ugasili jedan, planuo drugi požar na Dinari: Sumnja se na podmetanje!

Mladić je namjerno izazvao više požara u kojima je ukupno izgorjelo najmanje 8.400 četvornih metara, no zahvaljujući hitnim intervencijama vatrogasaca širenje požara i teže posljedice su spriječene jer požarima srećom nisu bile zahvaćene kuće ni obrađena poljoprivredna zemljišta, navode iz splitskog Općinskog državnog odvjetništva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene