Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 24-godišnjeg mladića kojega se tereti za podmetanje više požara ovog ljeta na području Splitsko-dalmatinske županije.


Mladić je optužen jer je od 31. srpnja do 2. kolovoza namjerno izazvao više požara u najmanje pet navrata na različitim lokacijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Zapalio je suhu travu i nisko raslinje, svjestan da se vatra, s obzirom na visoke temperature i jaki vjetar, može nekontrolirano proširiti na okolno područje i da svojim postupkom ugrožava obližnje naseljene kuće te veći broj obrađenih vinograda, maslinika i hrastove šume, stoji u optužnici.

Vezani članci Policija, ilustracija U izgorjelom automobilu ispod mosta Mirna pronađeno tijelo nepoznate osobe Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 5 Uklanjanje olupina nakon požara u Marini Kaštela platit će porezni obveznici, a zbog svega nema ni turista: ''Rijetko tko sjedne u kafić, radi smrada, radi prizora. Nitko ne želi gledati ovo''

>> Ugasili jedan, planuo drugi požar na Dinari: Sumnja se na podmetanje!

Mladić je namjerno izazvao više požara u kojima je ukupno izgorjelo najmanje 8.400 četvornih metara, no zahvaljujući hitnim intervencijama vatrogasaca širenje požara i teže posljedice su spriječene jer požarima srećom nisu bile zahvaćene kuće ni obrađena poljoprivredna zemljišta, navode iz splitskog Općinskog državnog odvjetništva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook