Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sutra

Split: Odgođeno suđenje u slučaju ‘Parangal’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nedolaska branitelja optuženog Gorana Svaline na Županijski sud u Splitu, za sutra je odgođeno suđenje u slučaju ‘Parangal’, u kojemu USKOK-ova optužnica tereti 17 optuženika za udruženu preprodaju droge od koje su zaradili nešto više od pet milijuna kuna.

Predsjednik sudskog vijeća Zoran Kežić kaznio je danas odvjetnika Željka Lubinu s 3.000 kuna kazne zbog nedolaska na sud i zbog toga što se nije opravdao, na što je negodovao dio splitskih odvjetnika. Odvjetnici su se danas usprotivili i tome da ih se pregledava prilikom ulaska u sudsku dvoranu. Mjera pretresa uvedena je nakon incidenta koji se dogodio na ročištu 27. listopada kad je optuženik gađao fasciklom predsjednika sudskog vijeća Zorana Kežića. Nakon današnjeg negodovanja, odvjetnici su u sudnicu ušli bez pretresa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Ilustracija Na području Splita Narko-banda pokušala ubiti šefa suparničke bande, pucali usred dana na prometnoj cesti

>> Počelo suđenje 17-orici dilera iz slučaja 'Parangal'

Skupina koju vodi Goran Svalina (34) tereti se da je od travnja do kolovoza 2008. prokrijumčarila najmanje 26 kilograma heroina, a policija je zaplijenila više od šest kilograma heroina vrijednog 2,5 milijuna kuna. Optužene, od kojih je jedan u bijegu, optužnica tereti i zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te dovođenja u opasnost života i imovine. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene