Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač na konzulicu uhićen

Konzulica je u šoku, napadač je spominjao nekakav dug

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska počasna konzulica napadnuta je nožem u svom uredu u Splitu. Napadač je uhićen.

Nepoznati muškarac danas je nožem napao počasnu, 72-godišnju, konzulicu Nizozemske Silvanu Kondić, u njenom uredu u središtu Splita.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš

Kako neslužbeno doznajemo radi se o manjem nožu, kojim su nanesene ozljede, a ozljede koje je zadobila nisu opasne po život. No počasna konzulica je zadržana na bolničkom liječenju.

Napadač na konzulicu uhićen je na splitskim Pujankama u 13:40. Nad njim je u tijeku kriminalistička istraga. Neslužnemo doznajemo kako je napadač '65. godište, a najvjerojatnije se radi o muškarcu koji ima dvojno državljanstvo. U policiji ne žele govoriti o motivu napada.

'Osuđujemo bezumni čin i vjerujemo da će policija što prije pronaći. Nadamo se da će se počasna konzulica brzo oporaviti. Ministrica je razgovarala sa veleposlanikom i ministrom unutarnjih poslova o slučaju', izjavili su iz Ministarstva vanjskih poslova. U posjet počasnoj konzulici u splitsku bolnicu došla je splitska dogradonačelnica Aida Batarelo. Potvrdila je da je konzulica pri svijesti, ali je u šoku.

Konzulica joj je rekla kako misli da se radi o nekom narkomanu, koji je 'naš' čovjek, ali ima nizozemsko državljanstvo. Rekla joj je, kaže Batarelo, kako je muškarac 'spominjao kako mu netko duguje nekakav novac'.

Ured počasne konzulice Silvane Kondić nalazi se u Koteksovom neboderu, u ulici Kralja Zvonimira, gdje ju je napadač nakon kraće prepirke jednom ubo nožem u glavu.

Svjedokinja iz ureda preko puta konzuličinog rekla je da je isprva čula veliku buku, zatim je vidjela čovjeka s kapom na glavi kako bježi niz stepenice, a sve je bilo puno krvi. (Hina/D.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene