Matejuška, ilustracija (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Matejuška, ilustracija (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Mladi, 22-godišnji Poljak teško je ozlijeđen i zadržan u KBC-u Split na liječenju nakon što je u srijedu navečer u samom gradskom središtu skupina nepoznatih muškaraca napala desetak Poljaka, doznaje se u policiji.


Zasad se zna da se događaj zbio u 22:20 sata Obali Ante Trumbića, na Matejuški, gdje je grupa nepoznatih muškaraca verbalno, a potom i fizički napala desetak državljana Poljske, nakon čega su pobjegli s mjesta događaja.

Vezani članci Dnevnik iz Splita Spektakularni nastupi kandidata! Jedan priznao da voli kršiti zakon, drugog bi zbog ovoga mogli izbaciti iz stranke, a treći poručio: "Birači nisu puno pametni" Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Državljanin Poljske (22) u tučnjavi je teško ozlijedio glavu i zadržan je u splitskoj bolnici, dok je 23-godišnjak, također državljanin Poljske, lakše ozlijeđen.

Neslužbeno se doznaje kako je teško ozlijeđenom Poljaku slomljena nosna kost i ima unutarnje krvarenje, no nije životno ugrožen. Navodno je grupa lokalnih mladića koja je napala Poljake bila mnogo brojnija.

Okolnosti događaja utvrđuje policija. (Hina)