Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadnuti Talijani

Split: Beograđanin na autu pronašao ručnu bombu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija traga za nepoznatom osobom ili više njih koje su na gradskoj plaži Kašjuni na osobnom automobilu beogradskih registarskih pločica ostavili ručnu bombu i poruku prijetećeg sadržaja, izvijestila je danas PU splitsko-dalmatinska.

Ručnu bombu i prijeteću poruku u vrećici na svom je automobilu volvo S 40 pronašao Boris D. (31) nakon što se zajedno sa suprugom i djetetom vratio s kupanja.

Pročitajte i ovo Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje Policija u Beogradu Napeto u susjedstvu Dojave o bombama u školama: Prijetilo se i fakultetima, a ravnateljstvo jednog napravilo golemi gaf

Nakon pronalaska ručne bombe i prijeteće poruke Boris nije želio zvati policiju kako ne bi izazvao paniku kod članova svoje obitelji, već je bombu stavio u gepek, a kada se vratio u kuću svojih roditelja u Mravince bombu je predao u tamošnju bazu interventne policije. Policija nije iznijela detalje sadržaja poruke već je rečeno da je intoniran na nacionalnoj osnovi.

Napadnuti talijanski turisti

Dvojica talijanskih državljana tjelesno su napadnuti rano jutros u Splitu, a dvije su osobe privedene na kriminalističko ispitivanje, izvijestila je splitska policija.

Događaj se zbio jutros oko 1,30 sati u Osječkoj ulici bb, na parkiralištu Sportskog centra Gripe. Talijani (39) i (51) boravili su u svojim kamp vozilima kada su ih napale dvije nepoznate osobe.

Još uvijek se točno ne zna koji je motiv napada na dvojicu turista iz Italije. Talijanima je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split gdje su 39-godišnjaku utvrđene lakše ozljede oka, dok je 51-godišnjak zadobio ozljede glave te je zadržan na daljnjem liječenju. Policija je u samoj blizini mjesta napada zatekla dvije osobe i privela ih na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene