Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec izvijestio je, na današnjoj konferenciji za novinare, da je sinoć u Kozinčevu putu (Malešnica), prilikom uhićenja tri osobe (1980., 1982. i 1985. godište) koje se dovode u vezu s izvršenjem više kaznenih djela razbojstava na području Grada Zagreba, prilikom pružanja aktivnog otpora, došlo do ranjavanja jednog od uhićenih.


Ozlijeđeni je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu 'Sveti Duh', gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Borovec je kazao da je jedna osoba s područja Zagreba, a dvoje iz Sisačko-moslavačke županije. Istaknuo je kako su, obzirom da se radi o osobama do sada evidentiranima za više kaznenih djela s elementima nasilja, između ostalog i razbojstava na području Zagreba. Skloni su uporabi oružja, pa su uhićenje provodili djelatnici specijalne policije.

Vezani članci Slika nije dostupna Saborski odbor raspravlja o Grbiću i Borovcu Slika nije dostupna MUP: Policija dužna postupati po anonimnim prijavama

>> Razbojnik ranjen u zasjedi koju je postavila policija

Borovec je rekao da su ih policajci pokušali uhititi prilikom izlaska iz restorana te im izdali zapovjed da stanu. No, oni su se, nakon što su uočili policajce, oglušili na tu zapovjed te pokušali pobjeći. Nakon što ga je policija stigla, osumnjičeni (1982. godište), se opirao uhićenju, nasrnuvši na policajca i uhvativši ga za pištolj koji je policajac držao u ruci, kazao je Borovec. Tijekom svladavanja otpora bjegunca obojica su pali na tlo pri čemu je opaljen metak iz službenog pištolja, a uhićeni ozlijeđen.

Borovec je rekao da je u nastavku kriminalističke obrade tijekom noći uhićeno ukupno šest osoba s područja Zagreba i Sisačko-moslavačke županije. Istaknuo je da će se tijekom današnjeg dana obaviti osam pretraga obiteljskih kuća, stanova te osobnih automobila. Naglasio je da se uhićena skupina dovodi u vezu s napadima na transporte novca, prvenstveno poštanske kombije, te razbojstva u casina i automat klubove.

Borovec je kazao da su uhićeni u svim kaznenim djelima koristili oružje, napominjući kako u trenutku uhićenja nisu bili naoružani. Naglasio je da je tijekom noći proveden očevid, a na lice mjesta izašli su i djelatnici unutarnje kontrole MUP-a koji će do kraja dana donijeti ocjenu uporabe sredstava prisile nad uhićenim osobama.

Glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Aleksandra Ljuba, na konferenciji za novinare, izvijestila je da su na području te policijske uprave tijekom protekla 24 sata zabilježena 42 kaznena djela, a obavljen je očevid 38 prometnih nesreća. U jednoj od prometnih nesreća jedna je osoba poginula.