Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši vlasnik i direktor Badela Ferdinand Jukić, poznat i kao trgovac oružjem, jučer ujutro pronađen je mrtav u svojoj sobi u zagrebačkom zatvoru u Remetincu, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.


U zagrebački zatvor pozvani su policija i državno odvjetništvo kako bi se utvrdile sve okolnosti, a na njegovom tijelu nisu pronađeni znakovi nasilja. Ferdinand Jukić je u travnju 2012. na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora jer je zajedno s bivšim zamjenikom generalnog direktora Ivanom Devčićem tvrtku koja je bila jedan od najvećih proizvođača pića oštetio za milijun kuna, proizvodeći viškove alkohola koji su se prodavali 'na crno'.

Vezani članci Vatrogasci u Remetincu Curio plin u Zagrebu: Iz zgrade u Remetincu izlazio zeleni dim Zatvor Remetinec Bivši zatvorenik o mjerama u Remetincu: "Tamo je pakao! U sobi od 20 kvadrata je i do 8 zatvorenika. Kad netko ne može na čučavac, donesu mu stolac s rupom"

Osim po malverzacijama na štetu Badela i trgovini oružjem, Jukić se u medijima spominjao kao suradnik tajnih službi, a prije nekoliko godina na javnoj je televiziji izjavio da ima pisanu zapovijed da se u opkoljeni Vukovar ne šalje oružje te dokumentaciju o transakcijama s tajnih računa namijenjenih obrani Hrvatske.

Zatvorenici bi 'komfor i privatnost': Neki započeli štrajk glađu zbog cimera u ćelijama

Mediji su ga često spominjali i zbog prijava neuspjelih atentata, ali i licitiranja više od 300 tisuća kuna za bistu predsjednika Franje Tuđmana na jednoj dobrotvornoj aukciji, sredinom devedesetih godina, za koju navodno nikada nije dao novac.

Jukić je u javnosti govorio da je držao u rukama dragulje koji se spominju u slučaju Zagorec. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook