Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Službenice prebacivale novac na svoje račune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije zaposlenice Zagrebačke banke osumnjičene su da su pune dvije godine krale novac banke, ukupno 550 tisuća kuna, te ga prebacivale na svoje račune i račune prijatelja i rodbine. Iz ZABE su izvijestili da novac koji su otuđivale nije novac klijenata nego sindikata.

Za zloporabu položaja i ovlasti osumnjičene su 46-godišnja K.C. i 57-godišnje D.O., a kaznenu prijavu protiv njih podigla je banka, nakon čega je pokrenuta policijska istraga.

Pročitajte i ovo Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama" Prosvjed sindikata - 3 Oglasili se Fuchs i Piletić Prosvjetari nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom, najavljuju prosvjed: "Markov trg bit će nam premalen"

Zagrebačka banka izvijestila je dvije osumnjičenice koje se terete za zlouporabe "teške" više od pola milijuna kuna nisu službenice te banke, kako je danas objavila zagrebačka policija, već da je riječ o bivšim djelatnicama tajništva
podružnice Sindikata bankarskih i financijskih djelatnika.

Iz Zagrebačke banke je također priopćeno da se zloupotrebe za koje ih se tereti ne odnose na poslovanje po računima banke, niti po računima klijenata banke, već na poslove koje su obavljale za Sindikat.

Službenice se sumnjiči da su od početka 2004. do kraja 2005. s računa banke prebacivale novac na svoje tekuće račune i račune svoje rodbine i prijatelja. Pritom su se koristile smart karticama za elektroničko plaćanje, među ostalim i karticom svog nadređenog od kojega su imale usmeno odobrenje za njezino korištenje.

Mlađu osumnjičenicu tereti se da je oštetila banku za 300 tisuća kuna, a njezinu stariju kolegicu za 250 tisuća kuna.

U banci, pak, kažu da su početkom ove godine podnijeli kaznenu prijavu protiv djelatnice te vanjske suradnice Sindikata bankarskih i financijskih djelatnika zbog osnovane sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti pri obavljanju poslova za Sindikat koje je redovnim kontrolama uočila interna kontrola banke.

Osumnjičenoj djelatnici banke odmah je u siječnju otkazan ugovor o radu, dok je Sindikat s drugom prekinuo ugovor o suradnji, kažu u Zagrebačkoj banci u kojoj tvrde da su navedene zlouporabe izolirani slučajevi koje njihova kontrola uspješno otkriva.
 
Policija je protiv njih Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu redovnim putem podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene