Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj 'Cvik': Istraga završila, optužnica idući tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završila je istraga u postupku protiv preprodavača droge Jakše Cvitanovića Cvika kojega USKOK, s još 20-ak pomagača, osumnjičio za preprodaju heroina na otoku Korčuli, 'zaradivši' tako više od 10 milijuna kuna.

Istražni sudac Županijskog suda u Splitu Davor Svalina potvrdio je da je istražni spis vratio splitskom odjelu USKOK-a na odlučivanje.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Slika nije dostupna Zbog nedolaska trojice okrivljenika odgođen početak suđenja Jakši Cvitanoviću Cviku

Prema neslužbenim podacima očekuje se da će USKOK optužnicu podignuti idući tjedan.

U tijeku gotovo jednogodišnje istrage ispitano je stotinjak svjedoka, među kojima i Želita Tomić kao zaštićena svjedokinja pokajnica te još pet svjedoka u tom statusu, koji su iskaze dali s tajnih mjesta videovezom, sa skrivenim identitetom.

Cvik i njegovi pomagači terete se za organiziranje radi preprodaje heroina na Korčuli od početka 2003. do sredine studenog prošle godine. Time su stekli protupravnu imovinsku korist veću od 10 milijuna kuna. Prvoosumnjičeni je uhićen sredinom siječnja ove godine u Splitu nakon višemjesečna skrivanja od pravosudnih vlasti.

Osim njega u pritvoru je još šest osumnjičenih pripadnika te
organizirane skupine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene