Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija

Slovenija: Hrvatski planinar pao sa stijene i poginuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je hrvatski planinar u subotu popodne poginuo nakon što je pao sa stijene pri usponu na slovensku planinu Vršac na zapadu zemlje, objavila je slovenska služba za zaštitu i spašavanje.

S poginulim planinarom u društvu je bio i jedan njegov kolega, koji je neozlijeđen uspio ostati na stijeni i o nesreći obavijestiti slovenske spasioce. Nesreća se dogodila prilikom pokušaja njihova uspona na sjeverni masiv Vršca (2.236 m), u dolini Trenta, na zapadu Slovenije.

Uz slovensku službu za zaštitu i spašavanje, u akciji spašavanja drugog planinara sudjelovao i helikopter slovenske vojske. Njega i tijelo poginulog planinara gorska služba spašavanja prebacila je u dolinu. Ostale pojedinosti nesreće za sada nisu poznate. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jack Russell terijer Čudo na planini: Pas preživio dva mjeseca uz tijelo svog vlasnika - "Ostao je do kraja sa svojim najboljim prijateljem" Planina Taranaki manje ozljede Penjač preživio pad sa 600 metara visine: Zbog jedne stvari imao je nevjerojatnu sreću

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene