Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriminalističkom istragom nad 49-godišnjim profesorom iz Slavonskoga Broda zbog spolnog zlostavljanja djeteta mlađeg od petnaest godina, protiv kojega je policija podnijela i kaznenu prijavu, utvrđena je osnovana sumnja i u počinjeno kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju na štetu više osoba.


Policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu mjerodavnome državnom odvjetništvu i za to kazneno djelo. Profesor je prije tjedan dana priveden i ispitan pošto je policija primila dojavu roditelja o sumnjivom ponašanju prema nekolicini djece u dobi od 11 do 13 godina.

Vezani članci Marcial Maciel Papa mu naredio da se povuče u život molitve i pokore: Utemeljitelj reda ''Kristovi legionari'' seksualno zlostavljao maloljetnike Nasilje/ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Odležao zbog silovanja djevojčice, a njezina majka tvrdi da sada uznemiruje obitelj: "Svi s knedlom u grlu izlazimo iz stana"

>> Slavonski Brod: Profesor priveden zbog spolnog zlostavljanja djece

U istrazi su mu oduzeli su računalo i drugi materijal. Na prijedlog mjerodavnoga državnog odvjetništva sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

U školu u kojoj je radio poslan je stručni tim za krizna stanja kako bi djeci i roditeljima te nastavnicima pružio potrebnu pomoć. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook