Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri ručne bombe, dvije minsko-eksplozivne naprave po dvije kubure i puške, pištolj samostrel i revolver te 567 komada raznog streljiva dio je kućnog arsenala koji je policija otkrila i zaplijenila kod 48-godišnjaka u općini Garčin u Brodsko-posavskoj županiji.


Bit će kazneno prijavljen za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari, za što je predviđena kazna i do pet godina zatvora, rečeno je  na konferenciji za novinare u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi (PU). Dvije godine manje mogao bi dobiti dvojac s područja općine Rešetari, 21-godišnjak i 26-godišnjak, kod kojih je policija zaplijenila po jednu ručno izrađenu pušku i odgovarajuće streljivo.

Kaznene prijave sva trojica mogla su izbjeći da su dragovoljno predala oružje jer još traje policijska akcija 'Manje oružja, manje tragedija' u sklopu koje se oružje može nekažnjeno predati.

Na konferenciji za novinare u PU predstavio se i novi načelnik Darko Petek koji je dosad obnašao dužnost zamjenika načelnika. Najavio je odlučan obračun s organiziranim kriminalom i korupcijom, kako je rekao, bez obzira na položaj, ime ili stranačku pripadnost, ili što drugo. Petek je na mjestu načelnika PU-a zamijenio Željka Pršu koji je imenovan načelnikom osječko-baranjske Policijske uprave. (Hina)

Vezani članci Šteta od nevremena u Baranji - 2 Zbrajaju se štete od nevremena u Baranji: "Za sat vremena nam uništen cijeli rad i ulaganje" Siromaštvo u Slavoniji - 3 U Slavoniji raste broj siromašnih, socijalne samoposluge su pretrpane: "Nas devet je dobilo otkaz, kako ćete dalje živjeti..."