Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje oružja, manje tragedija

Slavonski Brod: Otkriveni kućni arsenali oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri ručne bombe, dvije minsko-eksplozivne naprave po dvije kubure i puške, pištolj samostrel i revolver te 567 komada raznog streljiva dio je kućnog arsenala koji je policija otkrila i zaplijenila kod 48-godišnjaka u općini Garčin u Brodsko-posavskoj županiji.

Bit će kazneno prijavljen za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari, za što je predviđena kazna i do pet godina zatvora, rečeno je  na konferenciji za novinare u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi (PU). Dvije godine manje mogao bi dobiti dvojac s područja općine Rešetari, 21-godišnjak i 26-godišnjak, kod kojih je policija zaplijenila po jednu ručno izrađenu pušku i odgovarajuće streljivo.

Kaznene prijave sva trojica mogla su izbjeći da su dragovoljno predala oružje jer još traje policijska akcija 'Manje oružja, manje tragedija' u sklopu koje se oružje može nekažnjeno predati.

Na konferenciji za novinare u PU predstavio se i novi načelnik Darko Petek koji je dosad obnašao dužnost zamjenika načelnika. Najavio je odlučan obračun s organiziranim kriminalom i korupcijom, kako je rekao, bez obzira na položaj, ime ili stranačku pripadnost, ili što drugo. Petek je na mjestu načelnika PU-a zamijenio Željka Pršu koji je imenovan načelnikom osječko-baranjske Policijske uprave. (Hina)

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Hrvatskoj - 4 Teško do zdravstvene skrbi U ovom dijelu Hrvatske liječnika - ni za lijek: Mladi ne žele u manje sredine, a za one koji su ostali nema tko brinuti Slavonija - 1 Projekt Slavonija Plenković se hvali boljim životom, ali što kažu Slavonci? ''Procijenite sami kad muž i ja živimo s 450 eura''


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene