Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skuterom srušio dječaka i ostavio ga u lokvi krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmogodišnjeg Matiju Faragu iz Dubrave, koji se u ponedjeljak oko 20 sati biciklom vozio po susjedstvu, na raskrižju Božjakovinske ulice i Budrovačkog puta udario je vozač crnog mopeda i zatim pobjegao.

Vozač je na cesti ostavio teško ozlijeđenog dječaka kojemu je slomio ruku te ozlijedio jednu nogu i prepone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozila bez kacige U padu s motocikla slomila lubanju, bori se za život Slika nije dostupna Virovitica: U prometnoj nesreći poginuo mopedist

Dječak je majci ispričao kako ga je moped, koji se također srušio, vukao nekoliko metara za sobom. Sav krvav dovukao se do svoga doma u IX. novoselskom odvojku gdje je njegova majka Marija Faraga pozvala Hitnu pomoć pa je prevezen u KBC Zagreb. 

"Nevjerojatno je da taj mladić nije rekao ni riječi, nego se samo podigao i odjurio, ostavivši mog sina krvavog na cesti. Nesreće se događaju, ali trebao ga je barem dovesti kući. On je do kuće došao je sam, vrišteći", ispričala je Marija Faraga za Jutarnji list te dodala da njezin sin cijelu noć nije spavao i uspio je zaspati tek danas popodne.

Prema riječima ozlijeđenog dječaka, vozač skutera bio je mlađi “striček” kratko podšišane crne kose, koji je vozio bez kacige. 

"U stanju šoka je došao kući i ispričao kratko što se odgodilo, a poslije se više nije mogao sjetiti detalja. Navodno nitko ništa nije vidio. Cijelo popodne se vozio i već je spremio bickl kad mi je rekao da će napraviti još jedan ‘đir’. Da ga barem nisam pustila", dodala je plačnim glasom dječakova očajna majka.

Policiju je obavijestila Hitna pomoć jer dječakovoj majci u panici i šoku to nije palo na pamet. Prema službenom izvješću policije, dječak je neoprezno skretao ulijevo na raskrižju, želeći prijeći na istočni nogostup, i tada je na bočni dio njegova bicikla naletio moped.

Vozač mopeda vozio je Božjakovinskom ulicom u smjeru juga te je kod raskrižja pretjecao dječaka. Od siline udarca dijete i bickl pali su na kolnik. Nepoznati je mopedist napustio mjesto nesreće, a nije pomogao teško ozlijeđenom djetetu, niti obavijestio policiju o nesreći ili ostavio svoje podatke.

Djetetu je pomoć pružena u KBC-u Zagreb, a nakon toga je pušten kući. Policija traži svjedoke događaja te moli sve koji su vidjeli nesreću da se jave na broj 92.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene