Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogubljeno 56 hrvatskih civila

Sisak: Optuženo 15 osoba za ratni zločin u Baćinu i Joševici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je na internetskoj stranici da je podignulo optužnice protiv devet pripadnika srpske paravojske za ratni zločin u Baćinu te protiv šestorice srbijanskih državljana za ratni zločin u Joševici.

U oba slučaja sisački je ŽDO već podizao optužnice, a sada je, kako se doznaje, podignuo nove, izmijenjene optužnice zbog novih saznanja o počiniteljima tih ratnih zločina, okolnostima počinjenja i svjedocima.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

U Baćinu kod Hrvatske Dubice pripadnici tzv. krajinske milicije 21. listopada 1991. pogubili su 56 hrvatskih civila iz Cerovljana i Hrvatske Dubice. U Joševici kod Gline 16. prosinca 1991. pripadnici srpske paravojske 21 hrvatskog civila su ubili i jednog teško ranili.

Do sada je pritvoren jedan okrivljenik

U slučaju ratnog zločina nad hrvatskim civilima u Baćinu kod Hrvatske Dubice, drugoga najvećeg srpskog ratnog zločina u Domovinskom ratu iza ratnog zločina na Ovčari u Vukovaru, do sada je pritvoren jedan okrivljenik. Ostali su nedostupni i protiv njih je ŽDO zatražio pritvor zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti počinjenja djela. Protiv optuženih tijekom istrage raspisane su tjeralice.

Za ratni zločin u Joševici kod Gline do sada nitko nije pritvoren, optuženici su nedostupni hrvatskom pravosuđu, te je odvjetništvo i za njih zatražilo pritvor. I za njima su još u tijeku istrage raspisane tjeralice. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene