Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sinj: Kaznena prijava protiv uprave Dalmatinke Nove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica podružnice Nezavisnog sindikata u tvornici Dalmatinka Nova Iva Radonja i predsjednik podružnice Samostalnih sindikata Ivo Delonga podnijeli su Općinskom državnom odvjetništvu u Sinju kaznenu prijavu protiv tvrtke Dalmatinka Nova i njezina direktora Gianfranca Ladinija zbog osnovane sumnje u zlouporabu stečaja.

U prijavi se navodi kako radnicima nisu isplaćene sve plaće, odnosno nakon što su radnici podnijeli prijedlog za stečaj, poslodavac im je isplatio zaostale plaće za ožujak, travanj i svibanj ove godine, ali ne i dio plaće za lipanj, u ukupnom iznosu od 301.533,09 kuna uvećano za zakonske zatezne kamate.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija MILIJUNSKE ŠTETE Policija i USKOK razbili zločinačku udrugu: Prijavljeni zbog utaje poreza, malverzacija u javnoj nabavi... Slika nije dostupna Kaznena prijava protiv devet osoba zbog zlouporabe droga

U prijavi se navodi i kako je poslodavac počeo rasprodavati
pokretnine, odnosno tvorničke strojeva iako su oni još uvijek u proizvodnoj funkciji.

Tako je zadnjih mjeseci iz tvornice, prema evidenciji koju su vodili predstavnici sindikalnih podružnica NSH i SSH Iva Radonja i Ivo Delonga, izneseno 60 kružnih predilica i 26 končara za mokro končanje.

Radnici su zatražili od Trgovačkog suda u Splitu donošenje privremene mjere zabrane otuđenja i opterećenja radnih strojeva, a zahtjev se nalazi u fazi rješavanja.

Danas je u Splitu održan sastanak na inicijativu predstavnika radnika Dalmatinke Nove na kojem su bili Vitomir Begović iz vladina Ureda za socijalno partnerstvo i predstavnici sindikalnih podružnica u Dalmatinci Novoj.

Dogovoreno je da sljedeći tjedan Begović u Zagrebu organizira sastanak na koji će pozvati predstavnike Ministarstva gospodarstva i Ministarstva pravosuđa te predstavnike Porezne uprave i radnike Dalmatinke Nove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene