Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji stravične nesreće

Šef radnika koji su stradali u nesreći na A1: "Čuju se jauci, jedna žena mi kaže, 'Gazda zovite Hitnu. Pobrao nas je kamion, ima i poginulih'"

Horor u jutarnjim satima na autocesti A1 dva kilometra prije izlaza Jastrebarsko. U naletu kamiona na kombi koji je bio u kvaru na zaustavnoj traci poginule su četiri osobe - najmlađa je imala tek 28 godina. Petero putnika završilo je mahom s teškim ozljedama.

Promet autocestom A1 bio je u prekidu gotovo šest sati. Tragičnom događaju telefonom je svjedočio i šef radnika koji su stradali u nesreći.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom

"Kroz taj razgovor ja vidim da se nešto događa. Za čas čuju se jauci, jedna žena po imenu je Nikolina ja mislim, kaže gazda, tim riječima, gazda dajte hitnu pomoć vozite nas mi smo nastradali evo pobrao nas je kamion ima i poginulih", rekao je Stevo Kovač, vlasnik šumarske tvrtke.

"Imali smo problema sa vađenjem osoba zato što su tri osobe u kombiju bile priklještene gdje je trebalo rezati kombi. Jedna osoba je bila pod šleperom tako da nju nismo mogli izvući u isti čas dok nije došla dizalica sa kranom", ispričao je Dinko Omričen iz JVP Karlovac.

Jedan od ozlijeđenih na operaciji

Petero ozlijeđenih prebačeno je u tri zagrebačke bolnice. U Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica još traje operacija jednog stradalog putnika, dok je stanje drugog za sada stabilno. Ostalih troje putnika prebačeno je u KBC Zagreb i KB Sveti duh te su izvan životne opasnosti.

"Radi se uglavnom o trzajnim ozljedama vrata i nekakvim natučenjima po tijelu bez prijeloma ili bez nekih težih unutarnjih ozljeda", kazao je o stanju ozlijeđenih Zoran Krstonijević, voditelj hitne kirurške službe KB-a Sveti duh.

"Jedan mlađi pacijent ima teže ozlijede, drugi pacijent ima lakše. Oba su za sad hemodinamski stabilna, u kontaktu, oba će biti hospitalizirana", kazala je dr. med Dubravka Mišić-Mužina iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Čazma zavijena u crno, mještani u šoku

Mještani Čazme, od kuda su stradali radnici, su u šoku.

"Svi su u nevjerici. Ljudi za kameru uglavnom nisu htjeli ništa komentirati, ali su rekli da su u šoku. Jedini koji je stao pred kamere bio je vlasnik tvrtke Stevo Kovač, koji je bio vrlo, vrlo rastresen. Sam je rekao da su ti radnici za njega radili i do 10 godina. Nisu bili samo zaposlenici, bili su i prijatelji, njihove obitelji su se poznavale. On je cijeli dan na mobitelu, pokušava pružiti pomoć obiteljima stradalih u ovoj teškoj tragediji", izvijestila je iz Čazme reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene